RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

В районі Авдіївки відбито понад 20 атак: де зараз на передовій найбільш гарячі точки

Російські окупанти штурмують позиції ЗСУ на Куп'янському, Лиманському, Авдіївському та Мар'їнському напрямах, а Сили оборони б'ють по тилах і знищують техніку та живу силу окупантів.

Про це повідомляє пресслужба Генерального штабу ЗСУ.

Читайте також: Неможливо дивитися без болю та люті: фото зруйнованих Бахмута, Кліщіївки та Андріївки

"Протягом минулої доби відбулося 64 бойових зіткнення. Загалом ворог завдав 4 ракетних та 65 авіаційних ударів, здійснив 54 обстріли з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах", - йдеться у повідомленні.

Під авіаційні удари потрапили Попівка, Середина Буда Сумської області; Невське, Білогорівка, Новолюбівка, Серебрянське лісництво Луганської області; Сіверськ, Спірне, Веселе, Кліщіївка, Андріївка, Новокалинове, Керамік, Степове, Авдіївка, Новомихайлівка, Старомайорське Донецької області; Новоданилівка Запорізької області; Миколаївка, Ольгівка, Одрадокам'янка, Козацьке, Ульянівка Херсонської області.

Під артилерійським вогнем росіян опинилися близько 100 населених пунктів Чернігівської, Сумської, Харківської, Луганської, Донецької, Запорізької та Херсонської областей.

У зоні відповідальності ОСУВ "Північ" на Волинському та Поліському напрямках оперативна ситуація залишається без істотних змін.

На Сіверському та Слобожанському напрямках противник зберігає військову присутність у прикордонних районах, проводить активну диверсійну діяльність з метою недопущення перекидання наших військ на загрозливі напрямки, нарощує щільність мінно-вибухових загороджень вздовж державного кордону у Білгородській області.

У зоні відповідальності ОСУВ "Хортиця" на Куп'янському напрямку українські воїни відбили 5 атак ворога в районі Синьківки та 8 атак біля Іванівки Харківської області.

На Лиманському напрямку Сили оборони продовжують стримувати наступ противника в районах Макіївки, на південний захід від Кремінної та Серебрянського лісництва Луганської області, де відбили понад 5 атак ворога.

На Бахмутському напрямку наші захисники продовжують штурмові дії на південь від Бахмута Донецької області, завдають ворогу втрати в живій силі та техніці, закріплюються на досягнутих рубежах.

У зоні відповідальності ОСУВ "Таврія" на Авдіївському напрямку противник не залишає спроб прорвати нашу оборону, проте безуспішно. Наші захисники відбили понад 20 атак ворога в районах населених пунктів Авдіївка, Ластівчине, Тоненьке, Первомайське, Невельське Донецької області.

На Мар'їнському напрямку минулої доби Сили оборони успішно відбили понад 10 атак ворога в районах Мар'їнки, Перемоги та Новомихайлівки Донецької області.

На Шахтарському напрямку супротивник наступальних дій не вів.

На Запорізькому напрямі загарбники безуспішно намагалися відновити втрачене становище у районі Роботиного.

У зоні відповідальності ОСУВ "Одеса" на Херсонському напрямку Сили оборони ведуть контрбатарейну боротьбу, знищують склади та успішно вражають тили супротивника.

Сили оборони України продовжують наступальні операції на Мелітопольському та Бахмутському напрямках, завдають окупаційним військам збитків у живій силі та техніці.

"Протягом доби авіація Сил оборони завдала 12 ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки, 3 - по пунктах управління та 4 - по зенітно-ракетних комплексах противника. Підрозділами ракетних військ уражено район зосередження особового складу, озброєння та військової техніки, 10 артилерійських засобів та пункт управління противника", - додали у пресслужбі.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що, після звільнення Андріївки, у ЗСУ відкриваються можливості для оперативного оточення Бахмута.

  • Вас також може зацікавити:

"Там справжня м'ясорубка": росіяни потрапили у пастку на фронті

"Дорога в пекло": з'явилося відео знищення бійцями "Азова" п'яти російських БМП

Замість здатися - кинув гранату: як бійці 3 ОШБр полонили окупантів, відео