RU  UA

Сил у ворога вистачає: військовий експерт пояснив затишшя в районі Куп'янська

Зараз на Лимано-Куп'янському напрямку спостерігається затишшя. Воно пов'язане з тим, що Росія переформатує свої війська, що перебувають там.

Про це в ефірі Апостроф TV розповів історик, військовий експерт Михайло Жирохов.

Читайте також: У кліщах біля Кліщіївки: чому в Кремлі опинилися затиснутими на Бахмутському напрямку

Він зазначив, що росіянам потрібно кілька днів після того, як українські сили прорвали оборону та звільнили два населені пункти.

"Їм потрібно три-чотири дні для того, щоб спробувати взяти під контроль ту ситуацію, що склалася після визволення Андріївки та Кліщіївки", - пояснив експерт.

За його словами, зараз російські офіцери та генерали шукають варіанти, як їм діяти далі.

"Зокрема - чи кидати сили, щоби повернути Кліщіївку. Точніше (у Кліщіївці немає чого повертати) спробувати повернути собі контроль над височинами навколо залишків цього населеного пункту", - уточнив він.

Водночас щодо переміщення військ, то він вважає, що не варто думати, що це зменшить тиск на українських військових. На цьому напрямку у Росії зосереджено багато сил.

"На Лимано-Куп'янському напрямку в агресора достатньо сил і засобів, щоб намагатися продовжувати контрнаступ. Зараз - дуже невелике затишшя, і найближчим часом бойові дії продовжуватимуться. Від ідеї захопити Куп'янськ ворог не відмовився", - додав Михайло Жирохов.

Нагадаємо, на думку експертів, українським Збройним силам після звільнення Андріївки на Донеччині доведеться зробити ще багато кроків, перш ніж спробувати взяти сусідній Бахмут в оперативне оточення.

  • Вас також може зацікавити:

У росіян залишилося лише одне місце, звідки вони можуть наступати - Олег Жданов

Змусив тікати з поля битви: неймовірні кадри бою танка Leopard 2 з окупантами

Замість здатися - кинув гранату: як бійці 3 ОШБр полонили окупантів, відео