RU  UA

"М’ясний штурм" Авдіївки захлинувся, окупанти придумали епічне пояснення колосальним втратам

Масштабний наступ російських окупантів на Авдіївку "виснажився" - ворог суттєво менше працює по місту артилерією, практично немає авіації. Наразі головне завдання для пропагандистів ворога пояснити, яку мету мали ці дії.

Про це в ефірі Апостроф TV розповів голова Авдіївської МВА Віталій Барабаш.

Читайте також: Кремль бачить, що програє: чому росіян погнали в наступ і чого хоче Путін

"Є спроби тиснути на наші позиції, але це явно не те, що було ще позавчора 14 жовтня, коли росіяни масово йшли на нас з технікою та особовим складом. Істотне зменшення числа штурмів також видно за зведеннями Генштабу. Зараз окупанти не знають, як їм пояснити ці безглузді дії, хоча спочатку була інформація, що вони за командою з Кремля мали намір до 31 грудня вийти на адміністративні кордони Донецької області. В них там плани можуть бути які завгодно. Їхній фантазії немає межі, так само як зараз вони вигадують абсолютно фантастичні пояснення, чому вони зараз пішли на Авдіївку і чому їхній невдалий штурм завершився "тактичними досягненнями", - розповів Барабаш.

Він зазначив, що зараз у Донецьку неадекватні російські "військкори" розповідають, що вони нібито "завдали удару по скупченнях українських військ в Авдіївці, щоб не допустити штурму Донецька". Хоча всім зрозуміло, що з 2014 року, як ми тут, так і супротивник в Донецьку підготував оборонні рубежі, тому йти в лобовий штурм без будь-яких обхідних маневрів - просто нерозумно. Вони, в лоб штурмуючи Авдіївку, навалювалися на нашу оборону, втрачаючи велику кількість людей і техніки, і, зрештою, відкотились назад.

"Досягнення" росіяни в цій історії намагаються малювати з чого завгодно. Тут на авдіївському коксохімі вони нещодавно влучили у цистерну зі смолою, а на своїх пропагандистських смітниках розповідали, що на території заводу "було вражено склад БК з ракетами для Хаймарс". Наразі вони готові придумати будь-яку дурість, щоб зам'яти наслідки свого тупого штурму”, - наголосив Барабаш.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що ЗСУ відбили всі атаки росіян на Авдіївському напрямку.

  • Вас також може зацікавити:

Хочу зробити "Маріуполь 2.0": експерт про просування окупантів під Авдіївкою

Навіть уночі не буває тихо: що відбувається в Авдіївці

Один із найважчих днів: що відомо про масштабний наступ окупантів у районі Авдіївки