RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

Всі новини

Наступ росіян на Авдіївку не виправдав очікувань, Путін змінив риторику: звіт ISW і свіжі карти боїв

Російська пропаганда, як і голова Кремля Володимир Путін, змінили риторику щодо наступу окупантів на Авдіївку. Після катастрофічних втрат окупанти "зменшують очікування" свого суспільства від штурму міста.

Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW).

Читайте також: Кремль бачить, що програє: чому росіян погнали в наступ і чого хоче Путін

У звіті сказано, що президент Росії Володимир Путін, можливо, намагається зменшити очікування значного просування російських військ навколо Авдіївки на Донеччині. В інтерв'ю Путін заявив, що російські війська ведуть "активну оборону" на Авдіївському, Куп'янському та Запорізькому напрямках. На думку експертів, така характеристика Путіним російських атак під Авдіївкою може бути спробою зменшити очікування росіян від наступу на місто.

"Російські війська навряд чи зроблять значні прориви або відріжуть українські сили в населеному пункті у найближчій перспективі, а потенційні масштабні поступи, ймовірно, вимагатимуть значного та тривалого залучення особового складу та матеріальних засобів", - йдеться у звіті.

Зазначається, що російський інформаційний простір загалом також стримує свій первинний оптимізм щодо перспектив російських наступальних операцій навколо Авдіївки. Російські окупанти продовжили наступальні операції, спрямовані на оточення Авдіївки 15 жовтня, не досягли бажаного прориву та зіткнулися з великими втратами. Навіть якщо російські війська продовжуватимуть наступальні операції у такому темпі, вони не зможуть досягти вирішального прориву.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що ЗСУ відбили всі атаки росіян на Авдіївському напрямку.

  • Вас також може зацікавити:

Хочу зробити "Маріуполь 2.0": експерт про просування окупантів під Авдіївкою

Навіть уночі не буває тихо: що відбувається в Авдіївці

Один із найважчих днів: що відомо про масштабний наступ окупантів у районі Авдіївки