RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

Всі новини

Сили оборони наступали на двох напрямках, за добу - 72 бойових зіткнення: ранкове зведення Генштабу

Сили оборони України продовжують наступальну операцію на Мелітопольському напрямку і просунулися в районі Вербового, а російські війська не залишають спроб оточити Авдіївку.

Про це повідомляє пресслужба Генерального штабу ЗСУ.

Читайте також: Кремль бачить, що програє: чому росіян погнали в наступ і чого хоче Путін

"За минулу добу сталося 72 бойові зіткнення. Всього ворог завдав 10 ракетних та 68 авіаційних ударів, здійснив 87 обстрілів із реактивних систем залпового вогню за позиціями наших військ та населених пунктах", - йдеться у повідомленні.

Під авіаційні удари потрапили Бучки на Чернігівщині; Першотравневе, Піщане Харківської області; Сіверськ, Званівка, Спірне, Кліщіївка, Новоселівка, Авдіївка, Первомайське, Мар'їнка, Новомихайлівка, Старомайорське Донецької області; Миколаївка, Козацьке, Одрадокам'янка, Берислав, Тягинка, Іванівка Херсонської області.

Під артилерійським вогнем опинилося близько 120 населених пунктів Чернігівської, Сумської, Харківської, Луганської, Донецької, Запорізької та Херсонської областей.

У зоні відповідальності ОСУВ "Північ" на Волинському та Поліському напрямках оперативна ситуація залишається без істотних змін.

На Сіверському та Слобожанському напрямках противник зберігає військову присутність у прикордонних районах, проводить активну диверсійну діяльність з метою недопущення перекидання наших військ на загрозливі напрямки, нарощує щільність мінно-вибухових загороджень вздовж державного кордону у Бєлгородській області.

У зоні відповідальності ОСУВ "Хортиця" на Куп'янському напрямку українські воїни відбили близько 15 атак ворога в районах Синьківки та Іванівки Харківської області та ще 5 атак біля Стельмахівки та Надії Луганської області.

На Лиманському напрямку противник наступальних дій не вів.

На Бахмутському напрямку наші захисники відбили 3 атаки противника в районі населеного пункту Андріївка Донецької області. Сили оборони України продовжують штурмові дії на південь від Бахмута Донецької області, завдають ворогові втрати в живій силі та техніці.

У зоні відповідальності ОСУВ "Таврія" на Авдіївському напрямку ворог не залишає спроб оточити Авдіївку. За добу ЗСУ відбили понад 10 атак ворога.

На Мар'їнському та Шахтарському напрямках наші захисники відбили понад 15 атак ворога в районі Мар'їнки Донецької області та ще 5 атак південніше Золотої Ниви та південніше Пречистівки.

На Запорізькому напрямку наші захисники не допустили втрати позицій на південний захід від Новоданилівки, Роботиного та на захід від Вербового Запорізької області.

У зоні відповідальності ОСУВ "Одеса" на Херсонському напрямку Сили оборони ведуть контрбатарейну боротьбу, успішно вражають склади противника.

Сили оборони України продовжують проводити наступальну операцію на Мелітопольському напрямку. Мають частковий успіх у районі на захід від Вербового.

"Протягом доби авіація Сил оборони завдала 4 ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки противника. Підрозділи ракетних військ вразили 2 гелікоптери на посадкових майданчиках, склад боєприпасів та артилерійську гармату противника", - додали у пресслужбі.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що ЗСУ відбили всі атаки росіян на Авдіївському напрямку.

  • Вас також може зацікавити:

Хочу зробити "Маріуполь 2.0": експерт про просування окупантів під Авдіївкою

Навіть уночі не буває тихо: що відбувається в Авдіївці

Один із найважчих днів: що відомо про масштабний наступ окупантів у районі Авдіївки