RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Сили оборони просуваються на Запоріжжі, росіяни намагаються оточити Авдіївку: звіт ISW і карти боїв

Сили оборони України продовжують наступ на Мелітопольському та Бахмутському напрямках, а російські окупанти активно атакують у районі Авдіївки, Кераміка, Степового, Тоненького, Північного та Первомайського.

Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW).

Читайте також: Бій не на життя, а на смерть: відео настання в районі Бахмута, зняте українським штурмовиком

Обстановка у Харківській та Луганській областях

Російські війська продовжили наступальні операції на лінії Куп'янськ-Сватове-Кремінна і не досягли успіхів. Також окупанти продовжили наступальні операції поблизу Синьківки, Лимана Першого, Макіївки та в районі Серебрянського лісництва. ЗСУ відбили російські атаки в районі Синьківки, Іванівки, Стельмахівки та Надії. Українські війська вели наступальні операції на лінії Куп'янськ-Сватове-Кремінна, але не просунулися вперед.

Обстановка на Донбасі

Українські війська продовжили контрнаступ на Бахмутському напрямку, але не досягли якихось підтверджених успіхів. ЗСУ відбили російські атаки на південний захід від Бахмута в районі Кліщіївки та Андріївки.

Російські війська продовжували обмежені контратаки на Бахмутському напрямку, але не досягли будь-яких успіхів. Російські війська намагалися повернути втрачені позиції біля Клещіївки та Андріївки, але безуспішно. Окупанти продовжили наступальні операції в районі Авдіївки та трохи просунулися за трасу Е50 приблизно за 3 км на південь від Авдіївки.

Українські захисники відбили російські атаки в районі Авдіївки, Кераміка, Степового, Тоненького, Північного та Першотравневого. ЗСУ відбили численні російські атаки поблизу Мар'їнки.

Російські війська продовжують атакувати укріплений район навколо Авдіївки, одночасно обстрілюючи українські шляхи постачання до населеного пункту. Російські війська трохи просунулися у районі Степового, але не змогли просунутися у бік Кераміка.

Обстановка на південному фронті

За словами Генштабу, українські війська відбили російські атаки на північ від Приютного, на південь від Золотої Ниви та на південь від Пречистівки.

Російські війська продовжили атаки в районі кордону Донецької та Запорізької областей та, за повідомленнями, просунулися вперед. Російські джерела стверджували, що українські військові провели безуспішні атаки у районі кордону Донецької та Запорізької областей. Представник російського угруповання військ заявив, що українські війська провели безуспішні атаки поблизу Старомайорська. Російські ЗМІ заявили, що російські війська відбили українську атаку під Старомайорськом 15 жовтня.

ЗСУ продовжили наступальні операції у західній частині Запорізької області.

Російські війська безуспішно атакували на південний захід від Новоданилівки, на захід від Роботино і на захід від Вербового. Також окупанти контратакували вздовж лінії Копані-Роботино-Новопрокопування-Вербове.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що, після звільнення Андріївки, у ЗСУ відкриваються можливості для оперативного оточення Бахмута.

Вас також може зацікавити:

У Путіна не вистачає резервів, елітних десантників кидають на м'ясо - військовий оглядач Давид Шарп

У хід йдуть і "зеки", і авіація: які завдання поставили росіянам на Бахмутському напрямку

Замість здатися - кинув гранату: як бійці 3 ОШБр полонили окупантів, відео