RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

Всі новини

Росіяни не полишають спроб оточити Авдіївку, Сили оборони відбили всі ворожі атаки: ранкове зведення Генштабу

Російські окупанти не залишають спроб захопити Авдіївку, а Сили оборони України продовжують штурмові дії на південь від Бахмута і на Мелітопольському напрямі.

Про це повідомляє пресслужба Генерального штабу ЗСУ.

Читайте також: Мінус $11 млн із бюджету Росії: ЗСУ "приземлили" ще один літак СУ-25 окупантів

"Протягом минулої доби відбулося близько 80 бойових зіткнень. Загалом ворог завдав 6 ракетних та 51 авіаційних ударів, здійснив 66 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах", - йдеться у повідомленні.

Під авіаційні удари потрапили: Леонівка Чернігівської області; Синківка, Іванівка, Піщане Харківської області; Невське, Серебрянське лісництво Луганської області; Сіверськ, Виїмка, Диліївка, Авдіївка, Мар'їнка, Перемога, Старомайорське Донецької області; Зміївка, Новоберислав, Берислав, Козацьке, Одрадокам'янка, Миколаївка, Микільське Херсонської області.

Під артилерійським вогнем опинилися понад 100 населених пунктів Чернігівської, Сумської, Харківської, Луганської, Донецької, Запорізької та Херсонської областей.

У зоні відповідальності ОСУВ "Північ" на Волинському та Поліському напрямках оперативна ситуація залишається без істотних змін.

На Сіверському та Слобожанському напрямках противник зберігає військову присутність у прикордонних районах, проводить активну диверсійну діяльність з метою недопущення перекидання наших військ на загрозливі напрямки, нарощує щільність мінно-вибухових загороджень вздовж державного кордону у Білгородській області.

У зоні відповідальності ОСУВ "Хортиця" на Куп'янському напрямку українські воїни відбили близько 10 атак ворога біля Сіньківки та Іванівки Харківської області.

На Лиманському напрямі наші воїни стійко тримають оборону, успішно відбили всі атаки ворога недалеко від Надії та Макіївки Луганської області.

На Бахмутському напрямку українські воїни відбили близько 10 атак противника в районах населених пунктів Богданівка, Кліщіївка та Андріївка. Водночас Сили оборони України продовжують штурмові дії на південь від Бахмута, завдають ворогові втрати в живій силі та техніці, закріплюються на досягнутих рубежах.

У зоні відповідальності ОСУВ "Таврія" на Авдіївському напрямку ворог не залишає спроб оточити Авдіївку, активно застосовує авіацію, але наші воїни стійко тримають оборону та завдають ворогові значних втрат. Безуспішними були наступальні дії противника в районах Степового, Авдіївки, Північного, Невельського Донецької області, де силами оборони було відбито понад 10 атак противника.

На Мар'їнському напрямку ворог вів безуспішні штурмові дії у районах Мар'їнки та Перемоги Донецької області. Тут українські воїни відбили понад 20 атак ворога.

На Шахтарському та Запорізькому напрямках наші захисники відбили всі атаки окупантів у районах Новомихайлівки, Пречистівки, Старомайорського, на південь від Золотої Ниви Донецької області та на південний схід від Малої Токмачки Запорізької області.

Водночас, Сили оборони України продовжують ведення наступальної операції на Мелітопольському напрямку, мали частковий успіх на захід від Вербового, завдають окупаційним військам втрати в живій силі та техніці, виснажують ворога вздовж усієї лінії фронту.

У зоні відповідальності ОСУВ "Одеса" на Херсонському напрямку українські воїни ведуть контрбатарейну боротьбу, завдають вогняної поразки по тилах противника.

"Протягом минулої доби авіація Сил оборони завдала 13 ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки противника та 3 - по зенітно-ракетних комплексах противника. Підрозділи ракетних військ знищили 12 артилерійських засобів, логістичний хаб, пункт управління, засіб протиповітряної оборони, а також уразили 2 райони зосередження особового складу, озброєння та військової техніки противника”, - додали у прес-службі.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що Служба безпеки України успішно атакувала електропідстанцію у Білгородській області.

  • Вас також може зацікавити:

Під Красногорівкою ЗСУ "косять" російських штурмовиків сотнями

"Дорога в пекло": з'явилося відео знищення бійцями "Азова" п'яти російських БМП

Замість здатися - кинув гранату: як бійці 3 ОШБр полонили окупантів, відео