RU  UA

Росія повернулася до тактики "м’ясних штурмів": чи стане Авдіївка другим Бахмутом

Інтенсивність боїв у районі Авдіївки дуже висока, росіяни змінили тактику і повернулися до "м'ясних штурмів", зазнають жахливих втрат, але окупанти підтягують нові резерви та готуються до нових штурмів міста.

Про це в ефірі Апостроф TV розповів військовий експерт, полковник запасу ЗСУ Владислав Селезньов.

Читайте також: Кремль бачить, що програє: чому росіян погнали в наступ і чого хоче Путін

"Ситуація навколо Авдіївки залишається складною, ворог припинив масовані атаки бронетехнікою, але тенденції залишаються загрозливими, тому що російське командування повернулося до тактики "м'ясних штурмів", яку використовувала ПВК "Вагнер". Загалом, якщо подивитися на карту, то у росіян приблизно така ж конфігурація сил та засобів, яка у них була, коли вони наступали на Бахмут”, - сказав Селезньов.

Він зазначив, що тоді ми теж раділи божевільним втратам противника, але за 10 місяців найважчих боїв нашим силам довелося відійти від Бахмута. Тепер вже й російське армійське командування використовує "вагнерівську" тактику із завалювання позицій ЗСУ трупами.

"Що в такій ситуації робити. Перше, ставка на ефективність нашої артилерії, яка б'є точніше, ніж російська. Друге - підготовка додаткових оборонних споруд в Авдіївці та в її окрузі. Не варто недооцінювати факт таких споруд, бо достатньо подивитися на ситуацію на окупованих частинах Запорізької області, де супротивник збудував так звану "лінію Суровікіна" плюс мінні загородження, які обійти не так і просто. Думаю, що наш Генштаб враховує такі чинники", - наголосив експерт.

За його словами, якщо зробити все правильно, що є солідний шанс утримати ворога біля Авдіївки, але не варто забувати, що у ворога все ще є ресурси. РФ пустила в хід снаряди з КНДР, а отже інтенсивність роботи їхньої артилерії зростатиме.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що ЗСУ відбили всі атаки росіян на Авдіївському напрямку.

  • Вас також може зацікавити:

Хочу зробити "Маріуполь 2.0": експерт про просування окупантів під Авдіївкою

Навіть уночі не буває тихо: що відбувається в Авдіївці

Один з найважчих днів: що відомо про масштабний наступ окупантів в районі Авдіївки