RU  UA  EN

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

30 квітня

Всі новини

Ворог з величезними втратами намагається оточити Авдіївку: що відбувається на передовій

Російські окупанти, не зважаючи на втрати, намагаються оточити Авдіївку, атакують на Куп'янському, Лиманському та Мар'їнському напрямках, а Сили оборони України продовжують штурмові дії південніше Бахмута і на Мелітопольському напрямку.

Про це повідомляє пресслужба Генерального штабу ЗСУ.

Читайте також: Мінус $11 млн із бюджету Росії: ЗСУ "приземлили" ще один літак СУ-25 окупантів

"Протягом минулої доби відбулося 78 бойових зіткнень. Загалом ворог завдав 50 авіаційних ударів та здійснив 49 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах", - йдеться у повідомленні.

Під авіаційні удари потрапили Новоселівське, Серебрянське лісництво, Білогорівка Луганської області; Григорівка, Верхньокам'янське, Хромове, Кліщіївка, Нью-Йорк, Авдіївка, Новобахмутівка, Мар'їнка, Новомихайлівка, Старомайорське, Володине Донецької області; Новодарівка, Новоданилівка Запорізької області; Зміївка, Берислав, Новоберислав, Одрадокам'янка, Миколаївка, Ольгівка Херсонської області.

Під артилерійським вогнем опинилися понад 130 населених пунктів Чернігівської, Сумської, Харківської, Луганської, Донецької, Запорізької та Херсонської областей.

У зоні відповідальності ОСУВ "Північ" на Волинському та Поліському напрямках оперативна ситуація залишається без істотних змін.

На Сіверському та Слобожанському напрямках противник зберігає військову присутність у прикордонних районах, проводить активну диверсійну діяльність з метою недопущення перекидання наших військ на загрозливі напрямки, нарощує щільність мінно-вибухових загороджень вздовж державного кордону у Білгородській області.

У зоні відповідальності ОСУВ "Хортиця" на Куп'янському напрямку українські воїни відбили 13 атак ворога в районі населених пунктів Синьківка, Петропавлівка, Іванівка Харківської області.

На Лиманському напрямку наші воїни стійко тримають оборону, успішно відбили всі атаки ворога у Надії та Макіївки Луганської області.

На Бахмутському напрямку українські воїни відбили 10 атак противника в районах Богданівки, Іванівського, Кліщеївки, Андріївки Донецької області. Своєю чергою, Сили оборони України продовжують штурмові дії на південь від Бахмута Донецької області, завдають ворогові втрати в живій силі та техніці, закріплюються на досягнутих рубежах.

У зоні відповідальності ОСУВ "Таврія" на Авдіївському напрямку ворог не залишає спроб оточити Авдіївку, активно застосовує авіацію, але наші воїни стійко тримають оборону та завдають ворогові значних втрат. Безуспішними були наступальні дії противника в районах Степового, Авдіївки, Тоненького, Північного Донецької області, де Силами оборони відбито 15 атак ворога.

На Мар'їнському напрямку ворог вів безуспішні штурмові дії у районах Мар'їнки та Новомихайлівки Донецької області. Тут українськими воїнами відбито 20 атак ворога.

На Шахтарському та Запорізькому напрямках наші захисники відбили всі атаки ворога в районах Водяного, Новоукраїнки, Старомайорського Донецької області та Вербового Запорізької області.

Водночас, Сили оборони України продовжують проведення наступальної операції на Мелітопольському напрямку, завдають окупаційним військам втрати в живій силі та техніці.

У зоні відповідальності ОСУВ "Одеса" на Херсонському напрямку наші воїни ведуть контрбатарейну боротьбу, завдають вогневої поразки по тилах противника.

"Протягом минулої доби авіація Сил оборони завдала 7 ударів по районах зосередження особового складу противника. Підрозділи ракетних військ уразили 3 склади боєприпасів, 6 артилерійських засобів та радіолокаційну станцію ППО противника", - додали у пресслужбі.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що Служба безпеки України успішно атакувала електропідстанцію в Бєлгородській області.

  • Вас також може зацікавити:

Під Красногорівкою ЗСУ "косять" російських штурмовиків сотнями

"Дорога в пекло": з'явилося відео знищення бійцями "Азова" п'яти російських БМП

Замість здатися - кинув гранату: як бійці 3 ОШБр полонили окупантів, відео