RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

Силовики проводять масові обшуки у сектантів з АллатРа по всій Україні: перші подробиці

У середу, 1 листопада, Служба безпеки України та Національна поліція проводять масові обшуки по всій Україні у сектантів із "АллатРи". Цю організацію пов'язують із підривною діяльністю на користь спецслужб РФ.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на джерела у правоохоронних органах.

Читайте також: Обережно, секта: як "АллатРа" та "Благотворче суспільство" вербують українців

Зазначається, що за інформацією правоохоронців, ця псевдорелігійна організація працює на користь Росії та систематично просувала ворожі наративи в українському суспільстві.

"АллатРа" називає себе громадським рухом і зареєстрована як громадська організація, проте ЗМІ не раз згадували про неї як про секту, пов'язану з "русским миром". "АллатРа" відома пропагандою псевдонауки та диких теорій змови за участю інопланетян та таємних впливових еліт, які приносять у жертву дітей. У книгах, які читають члени секти, йдеться про боротьбу з ордами сатаністів з Альфа-Центаври, які хочуть знищити людство за допомогою мікрочіпів. У літературі згадуються і Атлантида, і Шамбала, гіперборея, будди, мудреці, парфуми, прибульці, демони, піраміди та шумери, космічні потоки, атоми, стовбурові електрони.

Зокрема, у книгах "АллатРа" йдеться про те, що світом нібито керує таємний світовий уряд - архонти, які є "світовим злом". На сьогоднішній день "АллатРа" працює під егідою гасла про "благотворче суспільство". Інтернет-сторінка організації переконує, що "це об'єднання ініціативних, чесних і доброзичливих людей із понад 180 країн світу, які прагнуть застосувати свої найкращі якості на благо суспільства". Серед стратегічних завдань руху зазначено: спонукання людей до участі в житті суспільства, формування умов розкриття творчого потенціалу, спільна для світового соціуму діяльність.

В українських містах ще у 2016 році було розміщено безліч плакатів та білбордів організації з написом "Благотворче товариство". "АллатРа" має свої YouTube-канали, видає масові тиражі книг та проводить різного роду "семінари".

Члени секти "АллатРа" влаштовували телемости з Росією, запрошували поговорити путіністів та депутатів від "Єдиної Росії".

Катування та вбивства у Бучі члени "АллатРа" на своїх заходах коментують як "ми вбиваємо один одного" і "ми розділені, тому що нас розділили на держави, на національності, на раси, на соціальні, релігійні, політичні угруповання. Нас штучно поділяють і одночасно промивають нам мізки". Лідер секти Ігор Данилов в одному з ефірів "АллатРа ТВ" розповідає про владу, як люди страждають від війни через те, що хтось із кимось посварився.

У Росії рух "АллатРа" називають антиросійським та приписують йому фінансування з боку Києва та західних спецслужб. Єдиний аргумент – те, що "батьківщиною" цієї секти є Україна, наголосила журналістка Яніна Соколова у своєму відео про цю організацію.

"Тикати пальцем на те, що це якраз проукраїнський проект, бо він народжений в Україні - дуже зручна позиція. Ніхто не запідозрить. Те саме вже зроблено у стінах УПЦ МП, у Києво-Печерській Лаврі", - розповіла Соколова.

Додамо, у серпні 2023 року Генпрокуратура Росії визнала небажаною діяльність організації "АллатРа". Там стверджували, що ідеологи руху "примушують громадян РФ чинити екстремістські злочини" і з початку повномасштабного вторгнення організація розповсюджує "свідомо неправдиву інформацію, що дискредитує Збройні сили РФ".

Що відомо про діяльність "АллатРа" в Україні

Народний депутат України Інна Совсун, яка нещодавно звернулася до СБУ, РНБО та Міністерства юстиції через діяльність "АллатРа", навела приклад діяльності секти в Україні.

"Жила собі дівчина. Назвемо її Катя. Хороша подруга, відмінниця, улюблениця вчителів, яка мала довірчі стосунки з мамою. Але одного разу в кафе Катя раптом заявляє друзям: "А ви знаєте, що можна предмети пересувати силою думки?" І обіцяє скинути статті англомовних. вчених, які доводять, що це можливо”, - розповіла Совсун.

Вона додала - виявилося, що Катя брала участь у спільних медитаціях та читаннях книг "АллатРа". В організації за кожним закріплені ментори, які контролюють, чи добре людина медитує, бо ці медитації мають врятувати світ.

"Катя дуже переживає, що робить це недостатньо якісно. Адже тоді світ вона не врятує. А отже, краще їй взагалі померти і скоріше звільнитися від мук ", - наголосила депутат.

Вона також навела приклад зі своєю студенткою, яка прийшла на прийом до лікаря. Медик почав нав'язувати дівчині думку, що світ має жити без політики і будь-які питання мають вирішуватись на всенародних референдумах. Лікар стверджував, що людство захоплять штучні технології, і все буде ще гірше. Щоби боротися з цим, чоловік закликав студентку долучитися до руху "благотворчого суспільства".

Примітно, що мешканку Києва Крістіну Берестецьку, яка називає себе волонтером проекту "Створююче товариство" громадського союзу "АллатРа", було затримано у серпні 2022 року працівниками СБУ. У спецслужбі інформували, що жінка, маючи антиукраїнську позицію, збирала інформацію про розташування українських військових підрозділів та стратегічно важливих об'єктів критичної інфраструктури Києва. Відповідні фото- та відеоматеріали з координатами вона розповсюджувала через спеціально створений закритий Телеграм-канал. Берестецька отримала підозру та була поміщена під варту.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що НАБУ та СБУ прийшли з обшуками до мера Мукачева Андрія Балоги. За попередньою інформацією, причиною стала корупційна схема продажу стадіону "Авангард", внаслідок якої бюджет міста недоотримав майже 100 мільйонів гривень.

  • Вас також може зацікавити:

Обвал Дегтярівського мосту: силовики розпочали масштабні обшуки у справі, фото

А от і "кавомолка" знайшлася: нова порція фотожаб і мемів на обшуки у Коломойського

СБУ підбила підсумки обшуків в УПЦ МП і показала, що там знайшли