RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

26 квітня

Всі новини

Силовики прийшли з обшуками до мера Мукачева Балоги: фото і перші подробиці

НАБУ та СБУ прийшли з обшуками до мера Мукачева Андрія Балоги. За попередньою інформацією, причиною стала корупційна схема продажу стадіону "Авангард", внаслідок якої бюджет міста недоотримав майже 100 мільйонів гривень.

Про це пише український журналіст Віталій Глагола.

Читайте також: Балога, який пропонує домовлятися з путіним, розпродував українські арсенали росії - експерт

"За інформацією моїх джерел у НАБУ, сума збитків від продажу стадіону та майже 3 га землі – майже 100 мільйонів гривень. Саме на цю суму занизили вартість об'єкта", - йдеться у повідомленні.

Також, за його словами, НАБУ проводить обшуки у Михайла Ланя, Баранюка та братів Адамчуків.

"У ці хвилини НАБУ спільно з СБУ проводять обшуки у голови Мукачівської районної ради Михайла Ланя, почесного консула Словаччини в Ужгороді Олега Адамчука та його брата Ігоря, а також ексдепутата Закарпатської обласної ради та власника готелю "Ужгород" Олексія Баранюка", - написав журналіст.

Він додав, що, за інформацією джерел у НАБУ, саме ці особи причетні до придбання Мукачівського стадіону "Авангард" за заниженою вартістю.

У серпні землі стадіону "Авангард" продали приватній фірмі "Універсал-М". 22 серпня 2023 року, меру міста Андрію Балозі вдалося зібрати більшість у залі і питання було задано пакетом з іншими питаннями і майже одноголосно проголосовано: 24 - "за", 1 - "утримався" і ще два депутати не голосували, хоча були присутні на сесії. Купила стадіон "Авангард" та 3 га землі в Мукачеві фірма ТОВ "Універсал-М", в якій було три засновники: голова Мукачівської районної ради Михайло Ланьо (екскримінальний авторитет на прізвисько "Блюк"), почесний консул Словаччини в Ужгороді, бізнесмен та ексдепутат Олег Адамчук, ексдепутат Закарпатської обласної ради Олексій Баранюк. Директором фірми "Універсал-М" є брат Олега Адамчука – Ігор Адамчук.

За версією слідства через Полтавську фірму фігуранти справи отримали занижену вартість об'єкта. У Полтаві також відбуваються масові обшуки у засновників цієї фірми. Саме вона забезпечила ціну оцінки майна, що занизила, майже на 100 мільйонів гривень.

"За даними наших джерел у правоохоронних органах, обшуки у мера Мукачева проходять якраз схему продажу комунальної землі навколо стадіону "Авангард". Це ласий шматок у центрі Мукачева на березі р. Латориця", - пише Глагола.

Влітку Мукачівська міська рада виставила на торги 3 га комунальної землі. За класичною корупційною схемою вартість ділянки занизили в кілька разів і "перемогла" компанія, що фактично належить голові Мукачівської районної ради Михайлу Ланьо, більш відомому як кримінальний авторитет "Блюк" та його партнерам.

"За версією слідства, землю було занижено в 10 разів. Міський бюджет Мукачево недоотримав від продажу 100 млн грн", - наголосив журналіст.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що НАБУ заблокувало роботу єдиного в Україні підприємства, яке випускало тепловізійні приціли.

Вас також може зацікавити: