RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

Всі новини

Викрали з "Мотор Січ": з України намагались вивезти комплектуючі для МіГ-29, фото

Правоохоронці затримали організатора міжнародного каналу нелегального вивезення з України комплектуючих до бойових літаків МіГ-29, та двох спільників.

Про це інформують в СБ України.

Зловмисники намагались незаконно продати азійським замовникам партію запчастин до авіадвигунів на загальну суму у 2,5 млн грн. Відповідні комплектуючі раніше були викрадені з заводу "Мотор Січ" у Запоріжжі.

Читайте: В Іспанії затримали контрабандистів, які намагалися продати "Скіфське золото" з України на 60 млн євро: фото

Окрім того, зловмисники хотіли вивезти радіолокаційний блок для винищувачів МіГ-29, який використовується системами ППО для розпізнавання літаків у режимі "свій-чужий".

В Одеській області співробітники СБУ затримали "на гарячому" комерсанта з Харкова, який хотів через невизнане Придністров’я переправити авіапродукцію до однієї з країн Східної Азії. Щоб вивезти товар, він заховав його у технологічних порожнинах власного авто.

Для пошуку клієнтів він розміщував оголошення про продаж авіакомплектуючих на спеціалізованих закордонних інтернет-ресурсах.

Під час обшуків за адресами проживання фігурантів вилучено велику кількість агрегатів до авіаційної техніки українського виробництва, підготовлених до відправки за кордон.

На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки повідомили трьом затриманим про підозру за ч. 1 ст. 333 Кримінального кодексу України (порушення порядку здійснення міжнародних передач товарів, що підлягають державному експортному контролю). Триває розслідування для притягнення до відповідальності інших учасників злочинної діяльності, у тому числі причетних до розкрадання авіапродукції з українських заводів.

Нагадаємо, що на Закарпатті намагалися незаконно перемістити до Угорщини багатоцільовий гвинтокрил КА-26.

  • Вас може зацікавити:

Промивали мізки роспропагандою: СБУ виявила десятки осередків секти АллатРа в Україні, фото

Російські спецслужби вербували підлітків в Україні для антисемітських провокацій: в СБУ розкрили деталі, фото

СБУ викрила групу агентів ФСБ, які готували вибухи на оборонних підприємствах: фото