RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Російські спецслужби вербували підлітків в Україні для антисемітських провокацій: в СБУ розкрили деталі, фото

Служба безпеки викрила у різних регіонах України спроби вербування російськими спецслужбами неповнолітніх для антисемітських провокацій, аби дискредитувати нашу державу на міжнародній арені.

Про це інформує СБ України.

Для дистанційного вербування підлітків у Радомишлі, Дніпрі, Львові та Вінниці спецслужби РФ створили у телеграмі молодіжний праворадикальний канал.

Читайте: Взяли "на гарячому": СБУ затримала агента ФСБ, який наводив ракети по Харкову, фото

На Житомирщині викрито 15-річного школяра, якого представники країни-агресора тривалий час психологічно "обробляли" та вимагали від нього нанести антисемітські написи на одному з меморіальних знаків на території області.

У Дніпрі, Львові та Вінниці також викрито четверо школярів місцевих закладів освіти, яких представники російських спецслужб закликали вчинити акти вандалізму на місцях пам’яті жертв Голокосту.

Отримані таким чином від завербованих школярів медіафайли російські спецслужби "розганяли" у закордонних ЗМІ як публікації для дискредитації України.

Відкрито кримінальне провадження за трьома статтями Кримінального кодексу України:

▪️ ч. 2 ст. 297 (наруга над могилою, іншим місцем поховання або над тілом померлого);

▪️ ч. 1 ст. 300 (ввезення, виготовлення або розповсюдження товарів, які пропагують культ насильства і жорстокості, расову, національну чи релігійну нетерпимість та дискримінацію);

▪️ ч. 1 ст. 436-1 (виготовлення, поширення комуністичної, нацистської символіки та пропаганда комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів).

Нагадаємо, що Служба безпеки України затримала трьох агентів ФСБ, які займалися підготовкою вибухів на об’єктах військового управління.

  • Вас може зацікавити:

На Донеччині викрили жіночу агентурну мережу, яка працювала на ФСБ і "вагнерівців", фото

В одному з київських монастирів затримали проросійського блогера: фото

Передавав ворогу дані про ЗСУ: під Києвом затримали агента ФСБ, фото