RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

Всі новини

СБУ викрила групу агентів ФСБ, які готували вибухи на оборонних підприємствах: фото

Служба безпеки України затримала трьох осіб з агентурно-бойової групи ФСБ – вони займалися підготовкою потужних вибухів на українських об’єктах військового управління.

Про це повідомляє СБУ у Telegram-каналі.

Серед основних цілей ворога були підрозділи Генерального штабу Збройних Сил України та Міністерства оборони України, а також їх запасні командні пункти.

Для здійснення диверсій фігуранти планували використати до 10 дронів, які були спеціально обладнані саморобними вибуховими пристроями.

Однак, представники Служби безпеки України спрацювали на випередження та зупинили всіх членів російського об'єднання, коли ті лише почали активно готуватися до вчинення диверсійних дій.

Читайте також: Взяли "на гарячому": СБУ затримала агента ФСБ, який наводив ракети по Харкову, фото

Слідство встановило, що угрупування було сформовано ще у 2018 році кадровим співробітником 9-го управління департаменту оперативної інформації 5-ї служби ФСБ. У його складі було троє мешканців Києва та Чернігова, які перебували "в режимі очікування" до початку повномасштабного російського вторгнення.

Кожен з осіб, що входив до складу російської шпигунсько-бойової групи, спеціалізувався в різних аспектах розвідувально-підривної діяльності на користь країни-агресора. Наприклад, один з них займався виготовленням саморобних вибухових пристроїв, тоді як інший був відповідальний за модифікацію звичайних безпілотників у бойові дрони.

Лабораторії, де виготовляли вибухівку та проводили "модернізацію" безпілотників, були облаштовані в непримітних місцях поруч з місцями проживання учасників. Окрім цього, одна з жінок-учасниць ворожої групи безпосередньо відповідала за управління дронами. Щоб отримати необхідні навички, вона в березні цього року пройшла курси підготовки операторів безпілотних літальних апаратів на Київщині.

Весною цього року учасники групи розпочали вивчення місць розташування військових частин Збройних Сил на території столичного регіону.

Підозрювані зараз знаходяться під вартою, а за вчинені дії їм загрожує до 15 років позбавлення волі.

Раніше ми писали, що СБУ викрила зрадників на підприємстві в Одесі.

  • Вас може зацікавити:

В одному з київських монастирів затримали проросійського блогера: фото

Передавав ворогу дані про ЗСУ: під Києвом затримали агента ФСБ, фото

Навів російські ракети на лікарню: в Лимані піймали колаборанта