RU  UA  EN

Понеділок, 13 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.15
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

13 травня

Всі новини

Росіяни завдали смертельних ударів по Херсону: зруйновано бібліотеку, фото

ЗС РФ завдали масованого удару по Херсону.

Про це інформує очільник Херсонської ОВА Олександр Прокудін.

За його словами, під час обстрілу зафіксовано влучання в обласну бібліотеку імени Гончара. Внаслідок атаки ЗС РФ будівля отримала суттєві руйнування, внаслідок чого виникла пожежа.

Читайте також: Окупанти обстріляли дорогу на Сумщині: двоє чоловіків загинули

"Рятувальники більш як півтори години приборкували полум'я. На щастя, без жертв", - додав Прокудін, коментуючи нещодавній обстріл ЗС РФ.

Інформацію про ворожу атаку також підтвердив начальник міської військової адміністрації Роман Мрочко. За його словами, під російським вогнем опинилися прибережні райони Херсона. Посадовець закликав громадян перебувати в укриттях, не виходити без потреби на вулицю та триматися подалі від вікон.

На момент публікації матеріалу пресцентри поліції та обласної прокуратури не коментували новий удар ЗС РФ по місту.

О 10:04 начальник військової адміністрації міста Роман Мрочко оприлюднив уточнену інформацію щодо ворожого обстрілу. За його словами, вранці ЗС РФ завдали удару по Дніпровському району Херсона, внаслідок чого є жертви - одна людина загинула і одна дістала поранення.

"Армія РФ вдарила по приватному сектору. Чоловік 64 років на цей момент перебував на подвір'ї. Він помер на догоспітальному етапі", - продовжив Мрочко.

Внаслідок обстрілу постраждала 64-річна жінка, яку з різноманітними пораненнями ушпиталили. На момент удару вона перебувала у власному будинку.

Варто зазначити, що впродовж минулої доби російські війська здійснили 62 обстріли Херсонської області, випустили 343 снаряди з мінометів, артилерії, танків, авіації та РСЗВ.

"По місту Херсон ворог випустив 22 снаряди. Російські військові поцілили у житлові квартали населених пунктів області; бібліотеку у Херсоні. Через російську агресію 4 людини дістали поранення", - продовжив Прокудін у традиційному зведенні та додав, що о 5:00 ранку 12 листопада ЗС РФ завдали ракетного удару по Херсону.

Раніше ми розповідали, що через обстріл у Києві постраждала Тигрюля.

Вас може зацікавити:

Окупанти вдарили з артилерії по Торецьку: серед цивільних є жертви, фото

Пошкоджено 5 будинків: фото і нові подробиці ракетної атаки на Київ

Одещину обстріляли ракетами: є влучання по дачах, постраждали люди