Лайм

З "Ліги сміху" до Третьої штурмової бригади: де зараз популярний комік Віктор Розовий

Гуморист став добровольцем на самому початку повномасштабної війни

Чимало публічних людей в Україні приєдналися до ЗСУ після початку повномасштабної війни. Деякі вже встигли проявити себе на фронті як ефективні військовослужбовці. Серед них - Віктор Розовий, український комік, який нині воює у 3 окремій штурмовій бригаді.

Читайте також: Це не жарти, це війна: Дмитро Дікусар пояснив, чому не розповідає про свою службу у ЗСУ.

Фото: 1+1 / instagram.com/viktor_rozovyi/

35-річний Віктор Розовий родом зі Львова, і почав грати у КВК грати за збірну "Львівської політехніки". Пізніше разом із товаришем Святославом Антиповим він створив гумористичну команду "Загорецька Людмила Степанівна", яка двічі перемагала у "Лізі сміху" (у 2017 та 2018 роках). Успіх на телебаченні Розовий підкріпив участю у шоу "Ігри приколів", зйомками у фільмі "Скажене весілля", серіалах "Зірконавти" та "Країна У". Також він був ведучим "Ліги сміху" та провів 6 концертів разом із Євгеном Кошовим, якого називав "крутим чуваком".

"Як людина Кошовий мені дуже імпонує, тому що від нього була колосальна підтримка. Напевно, ми дружимо", - говорив Розовий в інтерв'ю "Українській правді". "Ще все буде", - коментував він перспективи повернення на телебачення.

З початком повномасштабної війни в Україні Розовий поставив свою професію на паузу. Наприкінці лютого 2022 року він вирушив у Київ і став добровольцем полку ССО "Азов", який нині носить назву 3-ї окремої штурмової бригади ЗСУ.

Читайте також: Взяв на себе відповідальність: репер Ярмак у ЗСУ став командиром підрозділу.

Фото: скріншот YouTube "Українська правда"

"Хотів йти ще у 2014 році, але тоді обставини склалися інакше. Внутрішні картання були завжди за те, що тоді не вийшло. У 2022 році у мене не було жодних сумнівів. На другому тижні повномасштабної війни приїхав до Києва та потрапив в "околоазовську" двіжуху", - розповідав Розовий про початок своєї служби.

Через бюрократичну тяганину оформлення затяглося, і Віктору не вдалося приєднатися до кампанії "Азову" в їхній спробі сухопутної деблокади Маріуполя. Участь у бойових діях Розовий почав брати на початку травня 2022 року.

Комік почав службу в підрозділі аеророзвідки, але така робота йому не сподобалося: хотілося чогось "жорсткішого". Потім його перевели у службу зв'язків із громадськістю, де йому доводилося "їздити по фронту". За час повномасштабної війни Віктору Розовому довелося брати участь у бойових діях на Півдні України, а також на Бахмутському напрямку. Наразі Віктор Розовий перевівся у бойовий підрозділ і продовжує службу. У жовтні 2023 року солдат перебував під Бахмутом.

Читайте також: Без тилу немає фронту: Нікіта Добринін розповів, чому після служби у теробороні не пішов воювати.

На війні Віктору Розовому вдалося позбавитися страху смерті: він не вірить, що з ним може статися щось погане.

"Я собі так накрутив, ніби моя свідомість створює Всесвіт, і все існує, тому що я існую. Тому я не помру. Як у комп'ютерній грі: не помру, поки не захочу. Тому я не хвилююся, у мене такий погляд на життя". Міни вибухають, а мені смішно: "Погнали далі", - розповів він в інтерв'ю ТСН.

Віктор Розовий на Херсонщині Фото: instagram.com/viktor_rozovyi/

"Страх смерті зняло як рукою. Потрапив на фронт, і все. Чим ти далі [від передової], тим більше у тебе тривога. Чим ближче, тим вона швидше минає. Перші рази було страшно, ніби виходиш із кимось битися "раз на раз". З часом воно проходить", - пояснював військовослужбовець свої відчуття у проекті "Бомбардир".

Розовий не виключає, що міг би бути набагато кориснішим на волонтерському напрямку. Рішення піти воювати він називав "трохи егоїстичним", але ні на мить у ньому не сумнівався. "В будь-якому разі, війна знайде кожного. Я безпосередньо там в окопах, а хтось потім буде в одиночному "окопі" з совістю своєю", - висловився він.

Обговорюючи тему знаменитостей на фронті, артист не вірить, що хтось із них пішов туди піаритись. Стосується це і Віталія Козловського, якого нещодавно перевели з Нацгвардії.

Читайте також: Бажання немає: Тарас Тополя розповів, у якому разі повернеться на фронт.

"Ти мобілізований до кінця воєнного стану. Що це за історія, що хтось прийшов "пофоткатися"? Люди, які пішли на війну - це максимально не про хайп. У тебе щодня друзі гинуть, ти не впевнений у завтрашньому дні. Ти пішов за Україну воювати, і України може не бути. Я особисто не уявляю життя без України", - заявив він.

Фото: скріншот "Ліга сміху"

При цьому Віктор підтримує далеко не всі висловлювання своїх колег по шоу-бізнесу. Розовий, який сам воював у Бахмуті, критично відгукнувся про пісню гурту "Антитіла" "Фортеця Бахмут". Не сподобався йому і анонс музикантів провести концерт у Криму в 2024 році.

"Не подобаються мені такі пісні, і взагалі риторика гурту "Антитіла". Чому вони оголосили концерт у Криму? Хлопці, не можна так робити поки що. Люди мають бути сконцентровані на перемозі. А так у людей відбувається розконцентрація", - вважає військовослужбовець.

Розповідав Віктор Розовий також і про ставлення військових до життя в тилу. Є речі, які дратують їх у поведінці цивільних, а також у роботі ЗМІ та створенні надто "розслаблюючого" інформаційного фону.

Читайте також: Люди відводять очі, бояться: Дмитро Дікусар розповів, як його сприймають в якості військового.

"Думаю, що українці втрачають концентрацію. Потрібно бути сфокусованими на війні. Коли в тебе з'являються інші проблеми, окрім війни, і вони беруть гору, суспільство втрачає концентрацію. Перші місяці військові творили чудеса. А людям у тилу розповідали, що росіяни – слабка армія, що в них ніхто стріляти не вміє, що балістичні ракети ось-ось закінчуються, що вони всі брудні... А те, що хтось брудний на війні, - не привід сміятися. Тому заспокоювати людей - неправильно, - говорив Розовий в інтерв'ю ISLND TV. - Путін оголосив мобілізацію, я вмикаю телефон, а там блогер каже: "Я зараз у Карпатах, вирішив відпочити від усього, що відбувається. Навіть не хочу коментувати їхню мобілізацію. Хаймрсу начхати, скільки буде цих чмобіків". Я сиджу, дивлюся на це, і таке враження, що в цирк потрапив. Я гуморист, а клоуни - ці люди".

Фото: instagram.com/viktor.rozovyi/

Зіткнувся Розовий і зі знеціненням свого досвіду. Через публічність військовослужбовця часто запрошують на інтерв'ю, через що багато хто пише, що він "нічого не бачив на фронті". При цьому він сам сфокусований на військовій службі і повністю закинув гумор.

"Є певна несправедливість. Я теж комік, дивлюся зараз коміків. Я гумором уже 1,5 роки не займаюся. А всі інші займаються. І так само решта: хто бізнесмен - закрив свій заклад і пішов на війну. Просто приїжджаєш у місто і бачиш, що люди живуть життя. А події, які з тобою відбуваються, важко назвати життям. У військовій спільноті якось так сприймають", - поділився він.

Фото: instagram.com/viktor.rozovyi/

Раніше ми розповідали, хто зі знаменитостей записувався у добровольці, але так і не став до зброї.

Цікаві новини для вас:

Новини партнерів

Читайте також

Які шанси на перемогу у "Євробаченні-2024" має Україна напередодні другого півфіналу: новий прогноз

Букмекери оновили прогнози щодо переможця Євробачення 2024 - alyona alyona і Jerry Heil на третьому місці, на першому Baby Lasagna

Як змінилися прогнози букмекерів після першого півфіналу: які шанси в України

Букмекери оновили свої ставки на переможця "Євробачення-2024" – перше місце посідає Хорватія, Україна – четверте

В самій лише футболці представник Фінляндії здивував появою на сцені "Євробачення-2024"

Представник Фінляндії Windows95man показав епатажний номер у першому півфіналі "Євробачення-2024"