RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

27 квітня

Всі новини

ЗСУ просунулися на лівому березі Дніпра і на Запоріжжі: звіт ISW і свіжі карти боїв

Українські війська продовжують розширювати плацдарм в районі Кринок на лівому березі Дніпра в Херсонській області і зайняли нові позиції на північний захід від Вербового на Мелітопольському напрямку.

Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW).

Читайте також: Плацдарм для наступу на Крим: ЗСУ готують потужний удар

Ситуація у Харківській та Луганській областях

Російські війська безуспішно атакували на Куп'янському напрямку в районі Синківки, Петропавлівки, Іванівки та на Лиманському напрямку в районі Надії, Новоєгорівки, Торського, Серебрянського лісництва.

Командувач Сухопутних військ ЗСУ генерал-полковник Олександр Сирський заявив, що російські війська продовжують наступ на Куп'янському напрямку, попри значні втрати. Українські сили здійснили обмежені наземні атаки вздовж лінії Куп'янськ-Сватове-Кремінна.

Обстановка на Донбасі

Російські війська безуспішно атакували поблизу Іванівського, Кліщіївки, Андріївки та Богданівки. Командувач Сухопутними військами ЗСУ генерал-полковник Олександр Сирський зазначив, що російські сили атакують на північ і південь від Бахмута, намагаючись перехопити ініціативу, але українські війська продовжують штурмові дії і не дають окупантам шансів.

Російські війська продовжили наступальні дії на Авдіївському напрямку. Український Генштаб повідомив про невдалі атаки росіян поблизу Авдіївки, Північного, Тоненького, Водяного, на схід від Першотравневого та на південь від Новокалинового. Також, Генштаб ЗСУ повідомив про невдалі атаки росіян поблизу Мар'їнки та Новомихайлівки (10 км на південь від Донецька).

Обстановка на південному фронті

Погані погодні умови продовжують ускладнювати наземні операції, доки ґрунт не затвердіє від морозів. Українські війська просунулися на північний захід від Вербового (10 км на схід від Роботиного) на Мелітопольському напрямку. Генштаб ЗСУ повідомив, що українські сили відбили російські атаки поблизу Роботиного.

Також українські війська продовжили бойові дії на східному (лівому) березі Херсонської області. Українські війська розширили зону контролю у районі Кринок.

Раніше "Апостроф" розповідав, як ЗСУ звільняли Херсон від російських окупантів.

  • Вас також може зацікавити:

Росіян позбавили "очей" за $50 тисяч: потужне відео знищення ворожого комплексу

Ми вже пробігли 70 метрів зі 100: у Зеленського розповіли, коли закінчиться війна

Скільки українських військових загинуло на війні: Зеленський озвучив цифру