RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Погляд

Плацдарм для наступу на Крим: ЗСУ готують потужний удар

Олег Жданов про бої на Херсонщині та перехід у зимову кампанію

Олег Жданов про бої на Херсонщині та перехід у зимову кампанію ЗСУ ведуть бої проти окупантів на лівобережжі Херсонщини Фото: 24 канал

На лівому березі річки Дніпро на Херсонщині триває операція Збройних сил України. Наразі наші військові працюють над розширенням плацдарму для подальших наступальних дій. Які перспективи у ЗСУ на лівобережжі Херсонщини і як наближення морозів вплине на хід війни - в етері Апостроф TV пояснив офіцер запасу і військовий експерт Олег Жданов.

Битва за Херсонщину

Розширення плацдарму на лівобережжі річки Дніпро на Херсонщині дає нам можливість хоча б трохи відсунути артилерію ворога, щоб унеможливити обстріли правого берега Дніпра.

Читайте: Росіяни тікають з лівого берега Херсонщини? У Шойгу зробили дивну заяву

Що стосується важкої техніки, то для форсування Дніпра треба мати плацдарм принаймні на 20 км вглиб, щоб артилерія ворога не могла шкодити переправам на Дніпрі.

В будь-якому разі, сьогодні на лівому березі ми маємо успіх, в тому сенсі, що присутність наших військ там може стати підґрунтям для подальшого розвитку наступу.

Щодо розширення плацдарму - якщо ми звільняємо Олешки чи Нову Каховку, то створюємо плацдарм глибиною більше 20 км. Наявність такого плацдарму дає нам можливість проводити повномасштабну операцію з форсування Дніпра. У такому разі ворог може зняти війська з інших напрямків, хоча на сьогоднішній день ворог має там близько 63-65 тисяч. Так, це переважно мобілізовані, а не настільки кадрові війська. Але вони там є. І на сьогоднішній день російське командування ще не в повному обсязі ввело в бій ті війська, які є в його розпорядженні.

Дивіться: Росіяни завдали смертельних ударів по Херсону: зруйновано бібліотеку, фото

До речі, де ж подівся генерал Теплинський, якого туди призначили. З моменту загадкового обстрілу штабу командування групи військ "Дніпро" його ніхто ніде не бачив. І ситуація на лінії фронту з боку російських військ докорінно не змінилася. Вони потрохи підтягують резерви, вводять їх у бій. Але масованого введення в бій резервних частин на сьогоднішній день ми не спостерігаємо.

Зима 2024

Чи вплине холодна зимова погода на російську армію? Ми повертаємося в осінь 2022 року, і тоді ми вели розмову про те, що хто краще підготує свій особовий склад до зими, той і матиме перевагу. Мається на увазі утеплення військ - це і зимовий одяг, і забезпечення засобами обігріву, і теплою їжею. Це дає шалену перевагу. Якщо ми порушуємо логістику російської армії, то у нас є шанс того, щоб вони будуть мерзнути. І це відіб'ється на боєздатності цих військовослужбовців російських окупаційних військ.

Чорне море

На сьогоднішній день, не маючи флоту, ми маємо перевагу у Чорному морі. Свого часу росіяни повинні були добудувати військову базу у Новоросійську, але після харківських домовленостей росія припинила будь-яке виробництво там, розраховуючи, що їх флот буде в Криму ледь не довічно. Тому на сьогоднішній день Новоросійськ не вміщає чорноморського флоту.

Росіяни змушені ховати свій флот, прикриватися цивільними судами (як біля Керченської протоки). Перспективи у них кепські. Ми показали, що у Чорному морі росіянам може прилетіти звідусіль - з води, з повітря. У нас є перевага у цьому сенсі.

Читайте: Союзники Путіна вже бачать результат війни в Україні - Пітер Дікінсон

Читайте також

"Нічна варта" піст здала: як в українських бібліотеках позбавляються російської літератури

У бібліотеках Києва практично позбавилися книг російських письменників, які підтримали війну в Україні

Ціни на комуналку зміняться: за що українці платитимуть більше

Тариф на електроенергію в Україні підвищать з 1 червня до 3,5 гривні за 1 кіловат-годину, холодна вода поки що не подорожчає

Українці зачекалися тепла: яка погода буде у вихідні

Українці втомилися від дощів і чекають на повернення теплої квітневої погоди - і Гідрометцентр обіцяє тепло