RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

5 травня

Всі новини

Нові атаки "шахедів" і невдалі штурми росіян: ранкове зведення Генштабу ЗСУ

Росіяни не припиняють авіаційні та ракетні удари по Україні та намагаються просунутися на Куп'янському, Лиманському, Авдіївському, Мар'їнському та Бахмутському напрямках.

Про це повідомляє пресслужба Генерального штабу ЗСУ.

Читайте також: Як Росія будує завод з виробництва "шахедів": з'явилися оновлені супутникові знімки

"Сьогодні вночі ворог знову атакував нашу державу БпЛА типу “Shahed-136/131”. Інформація щодо наслідків цієї терористичної атаки наразі уточнюється. Протягом минулої доби відбулося 72 бойових зіткнень. Загалом противник завдав 12 ракетних та 47 авіаційних ударів, здійснив 38 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах”, - йдеться у повідомленні.

Під авіаційні удари потрапили: Петропавлівка Харківської області; Срібне лісництво Луганської області; Диліївка, Мар'їнка, Урожайне, Старомайорське Донецької області; Новодарівка, Мала Токмачка Запорізької області.

Під артилерійським вогнем опинилися понад 100 населених пунктів Чернігівської, Сумської, Харківської, Луганської, Донецької, Запорізької, Херсонської та Миколаївської областей.

У зоні відповідальності ОСУВ "Північ" на Волинському та Поліському напрямках оперативна ситуація залишається без істотних змін.

На Сіверському та Слобожанському напрямках противник зберігає військову присутність у прикордонних районах, проводить активну диверсійну діяльність з метою недопущення перекидання наших військ на загрозливі напрямки, нарощує щільність мінно-вибухових загороджень вздовж державного кордону у Білгородській області.

У зоні відповідальності ОСУВ "Хортиця" на Куп'янському напрямку ворог вів штурмові дії в районах Синьківки та Петропавлівки Харківської області, де наші воїни відбили 4 атаки.

На Лиманському напрямку ворог вів штурмові дії поблизу Білогорівки Луганської області, успіху не мав.

На Бахмутському напрямку ворог вів штурмові дії біля Іванівського, Кліщіївки та Андріївки, де наші захисники відбили 18 атак. Сили оборони України продовжують штурмові дії на південь від Бахмута, завдають ворогові втрати в живій силі та техніці, закріплюються на досягнутих рубежах.

У зоні відповідальності ОСУВ "Таврія" на Авдіївському напрямку ворог не залишає спроб оточити Авдіївку, але наші воїни стійко тримають оборону, завдаючи супротивникові значних втрат. Безуспішними були наступальні дії окупантів на схід від Степового, Авдіївки та Первомайського Донецької області. Тут наші воїни відбили 17 атак.

На Мар'їнському напрямку українські захисники відбили 19 атак загарбників у районах Мар'їнки та Новомихайлівки Донецької області.

На Шахтарському напрямку ворог вів безуспішні штурмові дії біля Старомайорського Донецької області.

На Запорізькому напрямку противник вів безуспішні штурмові дії в районах Роботиного та на захід від Вербового, де було відбито 6 атак.

Водночас, Сили оборони України продовжують ведення наступальної операції на Мелітопольському напрямку, завдають окупаційним військам втрати в живій силі та техніці, виснажують ворога вздовж усієї лінії фронту.

У зоні відповідальності ОСУВ "Одеса" на Херсонському напрямку українські воїни ведуть контрбатарейну боротьбу, завдають вогняного ураження по тилах супротивника.

"Протягом доби авіація Сил оборони завдала 2 удари по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки противника. Підрозділи ракетних військ уразили 3 райони зосередження особового складу, озброєння та військової техніки, 6 артилерійських засобів, 2 пункти управління та 2 склади боєприпасів противника", - додали у пресслужбі.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що в Росії в прискореному темпі будують завод із виробництва іранських БПЛА.

  • Вас також може зацікавити:

Приманка для радянських ППО: фото та цікава історія предка іранського Shahed-136

Атака "шахедами" на Київ: скільки цілей вдалося збити ППО

Пошкоджено 5 будинків: фото та нові подробиці ракетної атаки на Київ