RU  UA

РФ наближається до запуску заводу дронів: коли російські "шахеди" зможуть поставити на потік

Виробництво "шахедів", якими російські окупанти регулярно атакують українські міста, поставлять на потік у Росії - ворог у прискореному темпі будує завод з виробництва іранських БПЛА.

Про це розповів Олег Катков, головний редактор Defence Express.

За його словами, роботи ведуться у спеціальній економічній зоні "Алабуга" на території Татарстану під Набережними Човнами.

"Можна багато іронізувати щодо здібностей РФ та швидкості будівництва таких заводів, але загалом слід мати на увазі, що якщо Іран зміг в умовах жорстких санкцій налагодити виробництво ударних дронів, то у росіян таких можливостей помітно більше", - пояснив Катков.

Читайте також: Росія вже застосовує на війні "шахеди" власного складання: чим вони відрізняються від іранських

Наразі Іран виробляє стільки БПЛА, що росіяни мають можливість запускати по Україні до 500 дронів на місяць.

"Там же жодних супер технологій та компонентів не використовується. Щоб запустити масштабне серійне виробництво росіянам потрібно близько 2 років. Відповідно, у них залишилося ще півтора року", - наголосив редактор.

Вибрану локацію з виробництва "шахедів" можна пояснити - віддаленість від України, логістика, зв'язок з Іраном через Каспійське море, поряд виробництво, що випускають необхідні компоненти та матеріали.

"Наприклад, поруч є виробництво з випуску карбонового полотна. Там же в Набережних Човнах є велике автовиробництво - КАМАЗ, який має можливість виробляти власні двигуни внутрішнього згоряння. Зробити "мопедні" двигуни КАМАЗ здатний. Електроніку можна використовувати цивільну. Бойова частина також використовується російська", - резюмував Олег Катков.

Раніше ми писали, що Іран будує в Росії завод з виробництва "Шахедів".

  • Вас може зацікавити:

Невловимий "Шахед": чому збивати дрони стало важче

Росія нарощує виробництво: скільки ракет зібрали окупанти для атак по Україні