RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

Контрнаступ на Запоріжжі триває: оновлені карти бойових дій

Сили оборони України продовжують наступальні операції на Мелітопольському напрямку та штурмують позиції росіян в районі Бахмута.

Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW).

Читайте також: Плацдарм для наступу на Крим: ЗСУ готують потужний удар

Обстановка у Харківській та Луганській областях

Російські війська продовжували наступальні операції вздовж лінії Куп'янськ-Сватове-Кремінна і не досягли жодних успіхів. Окупанти провели безуспішні штурмові операції поблизу Синьківки, Петропавлівки та Іванівки у Харківській області та Білогорівки у Луганській області.

Обстановка на Донбасі

Українські війська провели наступальні операції під Бахмутом і досягли успіху. ЗСУ просунулися на південний схід від Південного. Окупанти безуспішно атакували в районі Васюківки, Іванівського, Кліщіївки та Андріївки. Підрозділи російських військ діють північному фланзі Бахмута.

Також російські війська трохи просунулися в промисловій зоні на південний схід від Авдіївки. Український Генштаб повідомив, що російські війська безуспішно атакували біля Кераміка, Степового та Авдіївки, на схід від Новобахмутівки та на південь від Тоненького. Російські війська безуспішно атакували поблизу Первомайського. Окупанти провели безуспішні атаки поблизу Мар'їнки, Перемоги, Новомихайлівки та Водяного.

Обстановка на південному фронті

Російські війська продовжили наступальні операції та просунулися на схід від Урожайного. Також окупанти провели безуспішні атаки поблизу Старомайорського. та на захід від Новодонецького.

Українські війська продовжили контрнаступальні операції у Запорізькій області та просунулися на південний захід від Роботиного. Також ВСУ відбили понад шість атак поблизу Роботиного і на захід від Вербового. Російські контратаки біля Работиного та Вербового були безуспішними. Окупанти, що діють поблизу Вербового, відчувають нестачу боєприпасів та оптичного обладнання і в результаті мають низькі можливості контрбатарейної боротьби.

Українські війська продовжили наземні операції на східному (лівому) березі Дніпра у Херсонській області. Тривають бої біля Заплави, Піщанівки та Кринок. Українські сили зберігають позиції у центрі Кринок. ЗСУ відобразили шість російських атак у невстановлених місцях на східному (лівому) березі Херсонської області. Українські війська завдали ударів по тилових районах окупантів на півдні України та в окупованому Криму.

Раніше "Апостроф" розповідав, як ЗСУ звільняли Херсон від російських окупантів.

  • Вас також може зацікавити:

Росіян позбавили "очей" за $50 тисяч: потужне відео знищення ворожого комплексу

Ми вже пробігли 70 метрів зі 100: у Зеленського розповіли, коли закінчиться війна

Скільки українських військових загинуло на війні: Зеленський озвучив цифру