RU  UA

Логістика стала визначальною: як змінюється ситуація на Бахмутському напрямку

Російські війська не припиняють контратакувати на південному та північному флангах Бахмута, але, через порушену логістику та нестачу вантажного автотранспорту, стикаються з проблемами і успіху не досягли.

Про це в ефірі Апостроф TV розповів прес-офіцер 26-ї артилерійської бригади ім. Романа Дашкевича Олег Калашніков.

Читайте також: Росіяни масово б'ють ФАБами по всій лінії фронту: військовий розповів про ситуацію під Бахмутом

"На півночі ворог намагався нас контратакувати - цей напрямок Ягідний, Богданівка, Берхівка, він намагається прорватися на Хромове. Якщо брати південний фланг, то постійні контратаки ми можемо бачити за напрямком Кліщіївки та Андріївки. Ведуться непрості бої за лісопосадки біля залізниці. Тут постійно працює артилерійська компонента, ворог також застосовує авіацію”, - сказав Калашніков.

За його словами, Росія у перший рік повномасштабного наступу витратила майже 11 мільйонів снарядів, тобто вони знекровлювали свої арсенали. Це впливає на те, що інтенсивність вогню з боку росіян знизилася останнім часом. По-друге, у них менше стало вантажівок, що доставляють снаряди на лінію зіткнення, безпосередньо до гармат. Також має значення 1 те, що у них поменшало стволів, особливо гаубичних.

"Після того, як ми взяли панівні висоти - це Кліщіївка, Андріївка - траса Бахмут-Горлівка знаходиться під нашим вогневим контролем, логістику на цій трасі вони здійснювати не можуть, тому використовують інші шляхи. Зазвичай, вони намагаються використати польові дороги", - розповів офіцер.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що російські окупанти стягують техніку і всі наявні резерви на Авдіївський напрямок.

  • Вас також може зацікавити:

Ворог отримав посилення і намагається атакувати за будь-яку ціну: яка ситуація біля Бахмута

Пекло в Авдіївці: боєць зняв відео на "нулі"

Третій наступ стане перевіркою: чи є у ворога сили, щоб взяти Авдіївку