RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

Всі новини

Теракт на Закарпатті: що відомо про "слугу народу", який кинув гранати в сільраді

Підривником гранати на Закарпатті в будівлі Керецьківської сільської ради виявився депутат сільради від партії "Слуга народу" Батрин Сергій Михайлович.

Про це повідомляє журналіст Віталій Глагола на ТГ-каналі.

Читайте також: На Закарпатті депутат підірвав гранати в сільраді: фото, відео і останні дані про постраждалих

Згідно з даними Керецьківської громади, чоловік народився 12 вересня 1969 року, має середню спеціальну освіту та проживає в селі Кушниця, що належить до Кецьківської ОТГ. Батрин входить до складу комісії з питань законності, правопорядку та депутатської етики.

Вже відомі й подробиці засідання, під час якого закарпатський депутат Батрин підірвав гранати. Депутати на сесії затверджували бюджет на 2024 рік. Депутат від самого початку дуже сильно конфліктував з депутатським корпусом, вимагаючи, щоб депутати відзвітували за бюджет 2023 року, а вже потім ухвалювали бюджет на 2024 рік.

У якийсь момент він вийшов із залу і повернувся через 2 хвилини 40 секунд. Водночас разом із Батриним вийшов ще один депутат, який до зали не повернувся (ім’я цього депутата наразі не називають). Батрин покликав його і сказав "Йдемо зі мною", однак другий депутат до зали так і не повернувся.

Відомо також, що у депутата був конфлікт із чинним головою ОТГ. Депутати навіть піднімали питання щодо дострокового припинення повноважень голови Керецьківської ОТГ Михайла Мушки.


Наразі відомо, що підривник-депутат живий - Батрину надається медична допомога, він у важкому стані.

В поліції повідомляють, що слідчі кваліфікували подію за ч. 1 ст. 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) ККУ. Окрім того, Служба безпеки України вносить відомості та розслідуватиме подію за ч. 1 ст. 258 (терористичний акт)ККУ, що є підслідністю СБУ.

Раніше ми писали про те, що співробітники ТЦК влаштували рейд в елітний комплекс відпочинку на Закарпатті

  • Вас також може зацікавити:

Скандальний рейд ТЦК у Косино: стало відомо, скільки затримано ухилянтів

До Буковеля повістки не доїжджають: військовий розповів, як ТЦК працює "за дзвінком"

Ужгород передав "естафету": ТЦК перевірили спортзали Мукачева та Хуста, відео