RU  UA  EN

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

Всі новини

Скандал набирає обертів: в оздоровчому комплексі в Косино помітили символи "Великої Угорщини", фото

Скандал з мобілізаційним заходом Закарпатського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки (ОТЦК та СП) в оздоровчому комплексі "Термальні води Косино" привернув увагу до цього закладу. Як виявилося, там не тільки ховають ухилянтів - він весь буквально кишить сепаратистськими символами так званої "Великої Угорщини".

На це звернуло увагу видання "Закарпаття онлайн".

Читайте також: Співробітники ТЦК провели рейд елітними закладами Балоги на Закарпатті: з’явилися фото

Як з’ясувалось, приміщення і територія оздоровчого комплексу всіяні імперськими символами так званої "Великої Угорщини" (Угорської імперії). Саме про її відновлення в межах колишніх кордонів (куди входила і територія сучасного Закарпаття) мріють угорські ревізіоністи разом з Віктором Орбаном.

Так, тут можна зустріти угорського міфічного птаха турула, який символізує угорську великодержавність та ревізіонізм, а також збройні сили сусідньої держави. До слова, такий же символ нещодавно зняли з постаменту в мукачівському замку "Паланок", замінивши на український тризуб.

Також в приміщенні, можна зустріти головний символ державності Угорщини - Святостефанську корону, або корону Святого Іштвана. Це символ угорських претензій на Закарпаття. Її свого часу вона переховувалася на території мукачівського замку "Паланок", на чому повсякчас акцентують угорські ревізіоністи.

В інтер’єрі оздоровчого комплексу не гребують використовувати державний герб Угорщини та герб Косоньської (Косонь – угорська, нині офіційна назва колишнього села Косино) громади, яка у вищеокресленому символічному контексті є, вочевидь, частиною нинішньої Угорщини та Угорської імперії, а не України.

Ну і апогеєм цього угорського великодержавного символізму є виконана в дереві карта Великої Угорщини, тобто Угорської імперії в її найбільших кордонах, що включає в себе нинішнє українське Закарпаття.

Раніше "Апостроф" писав про скандальний рейд ТЦК у Косино.

  • Вас також може зацікавити:

Вигнали на вулицю і дорослих, і дітей: відео і нові подробиці візиту ТЦК в оздоровчий комплекс на Закарпатті

Буковелю приготуватися: співробітники ТЦК влаштували рейд в елітний комплекс відпочинку на Закарпатті, відео

До Буковеля повістки не доїжджають: військовий розповів, як ТЦК працює "за дзвінком"