RU  UA

У Сил оборони менше дронів, але більше переваг: військовий розповів про особливості війни БПЛА на фронті

Попри те, що українські війська мають менше дронів, ніж ворог, переваг і них суттєво більше – ті, дрони, які використовує сила оборони більш ефективні та дозволяють краще виявляти противника.

Про це в ефірі Апостроф TV розповів Юрій Федоренко, командир роти ударних БПЛА 72 бригади.

За його словами, противник продовжує штурмувати українські позиції. Своєю чергою, українські війська працюють над знищенням вогневих засобів і живої сили противника.

"Штурми відбуваються в будь-який час доби, як вночі, так і вдень. Також використовуються погодні умови - туман чи дощ - для накопичення своїх сил. Проте, попри зміни тактики противника, суттєвих успіхів не має. 80% техніки, яка використовується ворогом, пошкоджується і знищується", - розповів він.

Федоренко наголосив, що ті дрони, які має Україна, дозволяють за раз знищити декілька цілей та здатні проникати за лінію фронту досить далеко. Саме це примушує противника тримати бронетехніку якомога далі від лінії фронту. Зокрема, на передові позиції не виходять танки, а застосовуються для стрільби з укриттів.

Читайте також: "Українська команда" передала захисникам Авдіївки 100 дронів - Артур Палатний

"Сьогодні коптери - невід’ємна частина всіх підрозділів, зокрема і штурмових груп. На початку вторгнення 80% БПЛА ми отримували від волонтерів і тільки 20% - від держави. На сьогодні ситуація змінилася - 50% ми отримуємо від держави і вони поповнюються після втрат", - пояснив військовий.

Попри те, що сили оборони мають менше дронів, вони намагаються використовувати їх більш раціонально. Сьогодні на фронті йде взаємне полювання на групи пілотування БПЛА.

"На минулому тижні нам вдалося знищити одну групу, а іншу сильно пошкодити, завдяки чому і інтенсивність застосування БПЛА стала дещо нижчою на невеликій ділянці фронту", - розповів командир роти ударних БПЛА 72 бригади.

Він додав, що українські засоби розвідки та РЕБ дозволяють вчасно виявляти ворожі безпілотники і знешкоджувати їх. Також добре використовуються так звані протидронові рушниці, які дозволяють посадити виявлений дрон.

Раніше ми писали, що Росія похвалилася новим дроном "Одуванчик".

  • Вас може зацікавити:

Сили оборони розширюють плацдарм на Херсонщині, за добу на фронті 98 бойових зіткнень: зведення Генштабу і карти

Понад тисяча "хороших росіян" і купа спаленого брухту: Генштаб оновив дані про втрати РФ

Фейк: в Генштабі спростували повідомлення про масову загибель бійців ЗСУ на одному з напрямків