RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

27 квітня

Всі новини

Окупанти обстріляли центр Харкова: влучили в готель Kharkiv Palace, фото

У суботу ввечері, 30 грудня, російські окупанти завдали ракетного удару по цивільній інфраструктурі міста Харків, серед іншого влучивши у готель Kharkiv Palace, який розташований неподалік площі Свободи.

Про це повідомляє "Апостроф".

Читайте: У Києві 1 січня оголошено днем жалоби: кількість загиблих знову зросла

За інформацією керівника Харківської обласної прокуратури Олександра Фільчакова, російські військові з території Бєлгородської області завдали удару ракетами типу С-300 по середмістю. Внаслідок цього частково зруйнований готельний комплекс.

Також одна з ракет влучила по вулиці Гіршмана, внаслідок чого поранення отримали семеро цивільних людей, серед них – неповнолітня дитина, а також іноземець-журналіст.

Як уточнив міністр внутрішніх справ Ігор Кліменко, домедичну допомогу рятувальники надали 7 людям, з яких 2 дітей. Серед потерпілих також журналіст із Великої Британії.

Також надзвичайники та поліцейські евакуювали із пошкодженого будинку 8 осіб, передавши їх лікарям та психологам.

За інформацією "Суспільного" іноземний журналіст отримав уламкові поранення грудної клітини. Також поранена жінка. Постраждалі доправлені до лікарень.

Керівник поліції Харківщини Володимир Тимошко повідомив, що на даний час відомо про шість влучань. Три ракети влучили в індустріальні райони міста й у цьому випадку обійшлося без постраждалих, а дві ракети "земля-земля" влучили в готель та двір житлового будинку.

Окрім того, повністю зруйновано дитячий садок.

Як стало відомо, влучання у Kharkiv Palace прийшлося на 12 поверх. Після перших ударів люди встигли спуститися в укриття, тому лише двоє людей мають поранення.

Загалом на даний час відомо про 20 людей, які зазнали поранень. Серед них двоє дітей — їм 14 та 16 років. Дев'ятьом людям допомогу надали на місці.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що в суботу вдень, 30 грудня, у центрі російського Бєлгорода лунали вибухи.

Вас може зацікавити:

В Харкові СБУ затримала доцента університету, який коригував удари по місту: фото

У Харкові суд виніс вирок коригувальнику, який навів ракети на будівлю ОВА: фото

Російська ракета зруйнувала десятки будинків: відео з місця удару у центрі України