RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

Потрощені вікна, вибиті двері та спалені авто: наслідки удару російського "шахеда" в Дніпрі, фото і відео

Внаслідок російської атаки безпілотниками у Дніпрі 6 січня частково зруйновано гуртожиток, де проживали 22 сім'ї, серед яких є постраждалі. Наразі люди усувають наслідки обстрілу: прибирають квартири від скла, забивають вікна ОСБ-плитами та оглядають авто, які згоріли.

Про це розповіли місцеві жителі у коментарі "Суспільне Дніпро".

Читайте також: Удар росіян по Дніпру: в ДСНС розповіли про наслідки ворожого нападу

На даний момент дві постраждалі людини через атаку дронами лікуються амбулаторно.

"Коли почула вже вибух, швидко спустилася у підвал. Потім ще був другий вибух, третій. У підвалі також люди були. А потім був вибух в стороні стоянки, автівки згоріли", - сказала місцева жителька Надія, яка під час атаки перебувала вдома із сином. У неї вибито всі вікна.

Пошкоджений гуртожиток у Дніпрі внаслідок атаки БПЛА 6 січняФото: Суспільне Дніпро

Ще одна мешканка гуртожитку Жанна зазначила, що квартири, в якій проживала її тітка, вже немає. Під час вибуху тітка була у гостях у родичів. Вибухова хвиля вибила всі вікна та частково зруйнувала стіни.

"Квартири немає. Тут пошкоджено, мабуть, 99.9%. Мабуть, навіть всі 100% пошкоджено. Нам подруга зателефонувала, сказала що в нашу сторону летів "шахед". Ми прийшли з вечора, подивилися і вже тоді побачили що нічого гарного немає", - розповіла Жанна.

Пошкоджена квартира у гуртожитку у Дніпрі внаслідок атаки БПЛА 6 січняФото: Суспільне Дніпро

Крім того, пошкоджено й машини біля будинку. Зокрема, місцевий мешканець Вадим сказав, що його авто вже не підлягає ремонту. Під час російської атаки БПЛА він святкував вдома Святвечір (за старим церковним календарем).

"Сиділи святкували. Вибух, ми почали вибігати. Скло посипалося. Ми почали всі тікати. Сиділи у підвалі поки все не закінчилося", - зазначив Вадим.

Пошкоджена автівка у Дніпрі внаслідок атаки БПЛА 6 січняФото: Суспільне Дніпро

За даними очільника Дніпропетровської ОДА (ОВА) Сергія Лисака, загалом через обстріл у місті пошкоджено один освітній заклад, адмінбудівлю, гуртожиток та дві багатоповерхівки. Згоріли вщент чотири авто, ще 12 – побито.

Також Лисак розповів, що гуртожитку під час російської атаки дісталося найбільше.

"У родини пані Валерії побите житло і автівка. Врятувало те, що разом з чоловіком і сином-підлітком були в підвалі. У хлопця 24 лютого день народження. Він добре пам’ятає, як два роки тому зустрічав свої 14 під канонаду ракетних вибухів. Андрій разом з молодою дружиною поїхали в гості до друзів. Буквально за півгодини до прильоту. Кажуть, жити вже тут не зможуть. Надто великі руйнування. Удар прийшовся прямісінько під їхніми вікнами", - написав він.

Водночас глава Дніпропетровської ОДА наголосив, що на місці удару наразі продовжує працювати мобільний пункт прийому звернень, де правоохоронці вже обробили майже 50 заяв про пошкоджене майно.

Фото: t.me/dnipropetrovskaODA

Фото: t.me/dnipropetrovskaODA

Фото: t.me/dnipropetrovskaODA

Фото: t.me/dnipropetrovskaODA

Фото: t.me/dnipropetrovskaODA

Нагадаємо, у Дніпрі після російської атаки БПЛА 6 січня рятувальники витягли з-під завалів шістьох людей, серед них є двоє дітей. Ще двоє місцевих жителів самостійно звернулися за медичною допомогою до лікарні.

  • Вас може зацікавити:

Окупанти обстріляли Україну ракетами: є жертви і поранені

Окупанти обстріляли Донеччину: серед цивільних є загиблі і поранені

Скільки снарядів використовують Росія і Україна: інфографіка