RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Окупанти намагаються покращити свої позиції на Донбасі: свіжі карти бойових дій

Російські війська продовжують натиск на Донбасі і трохи просунулися в районі Веселого (на північний схід від Бахмута) і на північний захід від Авдіївки.

Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW).

Читайте також: Біля Авдіївки і Мар’їнки тривають пекельні бої, ЗСУ розширюють плацдарм на Херсонщині: зведення Генштабу і карти

Обстановка у Луганській області

Позиційні бої тривали на північний схід від Куп'янська в районі Синьківки, на південний схід від Куп'янська в районі Іванівки, Піщаного та Берестового, на південний захід від Сватового в районі Макіївки, в районі Тернів, Торського та Ямполівки, на південь від Кремінної та на південь від Кремінної в районі Григорівки.

Обстановка на Донбасі

Війська окупантів трохи просунулися на схід від Веселого (на північний схід від Бахмута). Позиційні бої тривали на північний захід від Бахмута в районі Богданівки, на захід від Бахмута в районі Хромового та у напрямку Івановського, на південний захід від Бахмута в районі Кліщіївки та Андріївки.

Російські війська досягли незначного успіху на північний захід від Авдіївки і просунулися на схід від Авдіївського коксохімічного заводу на північному заході Авдіївки.

Обстановка на південному фронті

Російські війська трохи просунулися на заході Запорізької області та захопили українські траншейні позиції вздовж дороги на захід від Вербового (на схід від Роботиного). Позиційні бої тривали в районі Роботиного, Вербового та Нестерянки (на північний захід від Роботиного).

Раніше "Апостроф" повідомляв, що у Вашингтоні гадають, як забезпечити Україну високотехнологічним обладнанням для переваги на полі бою.

  • Вас також може зацікавити:

Росія вдарила ракетами по готелю в Харкові: поранено понад 10 людей, фото і відео

Засідання Ради Україна-НАТО: союзники анонсували нові пакети військової допомоги

Росіяни змінили тактику, але "м’ясні" штурми тривають: яка ситуація на Бахмутському напрямку