RU  UA  EN

Четвер, 9 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

9 травня

Всі новини

ЗСУ відправили до Кобзона ще 750 окупантів: ранкове зведення Генштабу

ЗСУ продовжують контрнаступальну операцію на півдні України та успішно ліквідовують російських загарбників. Впродовж минулої доби загалом знищено 750 ворожих військовослужбовців та 56 одиниць техніки.

Про це йдеться у ранковому зведенні Генштабу від 20 січня.

За даними командування, впродовж минулої доби відбулося 103 бойових зіткнення. Ворог завдав 1 ракетний та 23 авіаційних удари, здійснив 59 обстрілів з реактивних систем залпового вогню, внаслідок чого є жертви серед цивільного населення. Вночі ЗС РФ атакували Україну дронами-камікадзе Shahed - силам ППО вдалося знищити 4 з 7 запущених БПЛА.

Читайте також: ЗСУ ліквідували "легендарного" найманця "Вагнера": чим він відомий

Авіаційних ударів зазнали: Авдіївка, Орлівка та Новомихайлівка Донецької області. Під артилерійським вогнем опинилися понад 110 населених пунктів у дев'яти регіонах України.

На Волинському та Поліському напрямках суттєвих змін не зафіксовано.

На Куп’янському напрямку ЗСУ відбили 12 атак ворога в районах населених пунктів Синьківка, Петропавлівка, Табаївка та Берестове Харківської області.

На Лиманському напрямку Сили оборони відбили 10 атак окупантів біля Тернів, Ямполівки, Верхньокам’янського Донецької області та ще 15 атак в районах Серебрянського лісництва, Білогорівки Луганської області.

На Бахмутському напрямку Силами оборони російські загарбники здійснили 4 атаки поблизу Іванівського, Андріївки та Кліщіївки Донецької області.

На Авдіївському напрямку ворог не полишає спроб оточити Авдіївку - протягом минулої доби ЗСУ відбили 14 атак загарбників в районі Авдіївки та ще 19 атак південніше Тоненького, Первомайського та Невельського Донецької області.

На Мар’їнському напрямку ЗСУ стримують ворога біля Георгіївки, Мар’їнки та Новомихайлівки Донецької області, де за добу відбито 12 атак.

На Шахтарському напрямку Сили оборони відбили атаку ворога південніше Золотої Ниви Донецької області.

На Запорізькому напрямку українські оборонці відбили 3 атаки противника західніше Вербового Запорізької області.

На Херсонському напрямку Сили оборони розширюють плацдарм. На цьому напрямку ворог протягом минулої доби здійснив 10 безуспішних штурмів позицій наших військ.

Ще в одному зведенні Генштаб ЗСУ оприлюднив актуальні дані щодо втрат ЗС РФ впродовж минулої доби. За даними командування, росіяни за добу втратили 750 військовослужбовців та 56 одиниць техніки. Зокрема, Силам оборони вдалося знищити 10 бойових броньованих машин, 14 артилерійських систем, 17 одиниць автомобільної техніки та цистерн з паливом, а також одну реактивну систему залпового вогню. Загальні втрати особового складу ЗС РФ від початку повномасштабного вторгнення оцінюються у 375,2 тис. осіб.

Втрати ЗС РФ за 19 січня:

  • особовий склад - 750 осіб;
  • танки - 4;
  • ББМ - 10;
  • артсистеми - 17;
  • РСЗВ - 1;
  • БПЛА оперативно-тактичного рівня - 5;
  • автомобільна техніка та цистерни з паливом - 17 одиниць;
  • спецтехніка - 5 одиниць.

Раніше ми розповідали, що росіяни здаються в полон обмороженими, щоб просто зігрітися і поїсти.

Вас може зацікавити:

Ліквідовано багато офіцерів: подробиці ракетних ударів по Маріуполі та Бердянську

"Бавовна" у Криму: ЗСУ ліквідували ще одного підполковника, фото

Свідок прильоту Storm Shadow: стало відомо про ліквідацію полковника РФ під час удару по Севастополю