RU  UA

Ворог б’є з усього, що має в арсеналі: як виживає прифронтова зона на Запоріжжі

Ситуація у прифронтовій зоні на Запорізькому напрямку є критичною – ворог застосовує усю зброю, що має в арсеналі та знищує все на своєму шляху.

Про це в ефірі Апостроф TV розповів депутат Запорізької обласної ради Аскад Ашурбеков.

"Сьогодні на Запорізькій ділянці фронту ворог використовує напевно все розмаїття зброї, починаючи зі ствольної артилерії, закінчуючи керованими авіабомбами", - наголосив він.

Читайте також: Світло – від генераторів, тепло – на камери пропагандистів: як живуть окуповані міста Донеччини і Луганщини

За його словами, на лінії зіткнення в радіусі 0,5 кілометра фактично не залишилося цивільного населення. Чи не всі приватні забудови зруйновані вщент, а жити на цій місцевості залишилося близько 2% від кількості населення, що було до війни.

Особливо ворог активний в громадах, що знаходяться за 10 кілометрів від лінії фронту і далі. Там ворог б’є з важкої артилерії, керованими авіабомбами, які руйнують не тільки приватну забудову, але й багатоповерхівки цілими під’їздами.

"Я маю на увазі насамперед Оріхів, Гуляйполе – це напевно два таких міста, які мають багатоповерхову забудову, які фактично вщент руйнуються щодня за рахунок такої важкої зброї росіян", - резюмував Аскад Ашурбеков.

Раніше ми публікували фото наслідків ворожої атаки дронами 31 січня.

  • Вас може зацікавити:

ЗСУ зробили "хорошими" понад тисячу окупантів: оновлені дані про втрати РФ

Росіяни посилили атаки, за добу – 88 бойових зіткнень: зведення Генштабу і карти

Війська РФ активізувалися на Харківщині: в ISW проаналізували, чи зможе ворог наступати