RU  UA  EN

Субота, 11 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

11 травня

Всі новини

Нічний удар "шахедами" та великі втрати у окупантів: свіже зведення Генштабу ЗСУ

ЗС РФ впродовж минулої доби вели наступальні дії на 8 напрямках фронту та зазнали великих втрат.

Про це йдеться у ранковому зведенні Генштабу ЗСУ від 3 лютого.

За даними командування, впродовж доби відбулося 77 бойових зіткнень. Противник завдав 2 ракетних та 86 авіаційних ударів, здійснив 46 обстрілів з реактивних систем залпового вогню, внаслідок чого є жертви серед цивільного населення. Також вночі ЗС РФ запустили 14 іранських дронів-камікадзе Shahed у напрямку українських міст.

Читайте також: "Вони збивають все": Україна отримала ще дві сучасні системи ППО

Авіаційних ударів зазнали: Охрімівка, Бударки, Чорне, Вільхуватка, Іванівка, Кислівка, Табаївка Харківської області; Білогорівка Луганської області; Терни, Кліщіївка, Біла Гора, Олександропіль, Новокалинове, Очеретине, Авдіївка, Новомихайлівка, Костянтинівка, Вугледар, Старомайорське Донецької області; Роботине Запорізької області; Херсон, Саблуківка, Качкарівка, Республіканець, Червоний Маяк, Зміївка, Шляхове, Берислав, Миколаївка Херсонської області. З артилерії ЗС РФ обстріляли понад 100 населених пунктів у 9 областях України.

На Волинському та Поліському напрямках суттєвих змін не зафіксовано. На Куп’янському напрямку відбито 5 атак ворога біля Синьківки та Іванівки Харківської області.

На Лиманському напрямку українські воїни відбили 5 атак окупантів в районі Тернів Донецької області. На Бахмутському напрямку ЗСУ відбили 2 атаки противника поблизу Богданівки та Кліщіївки Донецької області.

На Авдіївському напрямку ворог намагається оточити Авдіївку. Лише впродовж доби безуспішно здійснено ворогом 29 атак в районі Авдіївки та ще 15 атак біля Первомайського та Невельського Донецької області.

На Мар’їнському напрямку українські воїни продовжують стримувати противника неподалік Георгіївки та Новомихайлівки Донецької області - за добу відбито 7 атак.

На Шахтарському напрямку українські захисники відбили атаку окупантів південніше Золотої Ниви Донецької області. На Запорізькому напрямку Силами оборони відбито 3 ворожі атаки в районі Роботиного та західніше Вербового Запорізької області.

На Херсонському напрямку Сили оборони утримують плацдарм. Ворог, ігноруючи втрати, намагаються вибити українські підрозділи із займаних позицій. Так, протягом минулої доби противник здійснив 7 безуспішних штурмових дій.

Авіація Сил оборони, зі свого боку, впродовж доби завдала ударів по 10 районах зосередження особового складу, озброєння і військової техніки ворога. Підрозділами ракетних військ завдано ударів по 3 складах боєприпасів та 1 артилерійському засобу противника.

Окремо Генштаб ЗСУ відзвітував про втрати ЗС РФ впродовж минулої доби. За даними командування, Сили оборони ліквідували 880 російських військовослужбовців та 104 одиниці техніки. Загальні втрати особового складу ЗС РФ від початку повномасштабного вторгнення оцінюються у 387,9 тис. осіб.

Втрати російських військ впродовж минулої доби:

  • особовий склад - 880 осіб;
  • танки - 10;
  • ББМ - 13;
  • артсистеми - 26;
  • РСЗВ - 1 одиниця;
  • БПЛА - 15;
  • автомобільна техніка та цистерни з паливом - 36 одиниць;
  • спецтехніка - 3 одиниці.

Командування Повітряних сил, зі свого боку, більш детально прокоментувало нічну атаку Shahed на Україну. За даними відомства, ЗС РФ вночі запустили 14 іранських дронів-камікадзе у напрямку українських міст. Пуски Shahed здійснювалися з двох напрямків - Приморсько-Ахтарск та окупований Крим.

Ба більше, з території Бєлгородської області противник запустив дві керовані авіаційні ракети Х-59.

"Значну частину Шахедів ворог спрямував по об’єктах енергетичної інфраструктури на Дніпропетровщині. Мобільними вогневими групами Повітряних Сил та Сил оборони України знищено 9 ворожих БпЛА у межах Дніпропетровської, Одеської, Миколаївської та Житомирської областей", - йдеться у повідомленні.

Раніше ми розповідали, що ЗСУ ліквідували під Авдіївкою командира російської ПВК.

Вас може зацікавити:

Росіяни завдали авіаудару по центру Херсона: жахливі фото

Росіяни знову можуть піти на Київ: генерал ЗСУ дав прогноз

На корветі "Івановєц" було 40 моряків: нові подробиці та загальна статистика втрат чорноморського флоту РФ