RU  UA

Росіяни активізувались на трьох напрямках: аналітик розповів про ситуацію на фронті

Російські окупанти активізувалися на трьох напрямках на Донбасі, особливо потужні бої - на Авдіївському.

Про це розповів в ефірі Апостроф TV співзасновник проєкту DeepState, військовий аналітик Роман Погорілий.

Читайте також: На передовій знову "гаряче": останні новини та оновлені втрати армії Росії

Куп’янський напрямок

За словами експерта, російська армія зараз перебуває в районі Табаївки, проте українські сили оборони не пропускають ворога. В село їм зайти складно, оскільки воно розташоване в низині і поміж двох хребтів, відповідно, важко перебувати, одразу наноситься вогневе ураження – як для ворога, так, і для українців. Водночас, Збройні Сили оборони намагаються стримувати тиск, але там зосереджується велика сила.

"В цілому весь відтинок від Масюківки до Першотравневого гарячий, там постійно відбуваються спроби штурму, ворог не полишає спроб знайти слабкі місця, але наші Сили оборони тримаються і в більших місцях в більшій мірі лінія бойового зіткнення не рухається. Вони дуже активно вмирають. Взяти навіть не тільки район Куп’янську, але й район Лиману - там за останній тиждень вони колосально штурмують, застосовуючи колони техніки, і вмирають вони дуже стабільно і якісно", - пояснив він.

Бахмутський напрямок

Росіяни знов починають активізовуватися на Бахмутському напрямку, зокрема на півночі від Бахмуту – в районі Богданівки і Іванівського. Особливо біля останнього, де не полишають спроб підійти впритул, закріпитися. Там траса в напрямку Часового Яру.

"На півдні Бахмута теж проявляється активізація, але там поки що більш тихо, ніж на півночі. Можливо в районі Кліщіївки скоро почнеться активізація", - зауважив аналітик.

Авдіївський напрямок

На Авдіївському напрямку особливо "гаряче". Противник наступає фактично з усіх населених пунктів, які оточують Авдіївку. Через це там складається не дуже хороша картина.

"Ворог має багато локальних успіхів і просувань. Сподіваємось, що Сили оборони втримають той натиск", - зазначив він.

Вугледарський напрямок

Що стосується Вугледарського напрямку, то там ворог зосереджений на конкретних напрямках. Вони мають ціль – вийти на трасу Вугледар – Костянтинівка, щоб ускладнити логістику. Чи будуть у них розвиватися якісь дії в тому напрямку, поки невідомо.

"Зараз локально - це Новомихайлівка, Мар’їнка в сторону Георгіївки, в сторону Побєди, вони підтягують туди війська, концентрують, шукають нові напрямки і пробують атакувати", - додав Роман Погорілий.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що окупанти продовжують активно атакувати Авдіївку і штурмують під Куп'янськом і на Лиманському, Бахмутському, а також Мар'їнському напрямках.

  • Вас також може зацікавити:

ЗСУ відбили кілька позицій біля Авдіївського коксохіму: звіт ISW і карти боїв

Авдіївка "з'їдає" росіян: у Путіна шукають вже інші "перемоги"

За документами ми те село вже давно взяли: як в армії РФ малюють картинку для телевізора, відео