RU  UA  EN

Вівторок, 21 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.50
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

21 травня

20 травня

Всі новини

Росіяни знову можуть піти на Київ: генерал ЗСУ дав прогноз

2024 року Росія знову може піти до Києва і спробує відрізати Україну від Чорного моря.

Про це повідомляє TSN.ua з посиланням на інтерв'ю генерал-майора ЗСУ Дмитра Марченка.

Читайте також: Удар українських БПЛА по Усть-Лугу: чому "пропустила" російська ППО і як це допоможе ЗСУ

"Україні потрібно серйозно готуватися до оборони цього року. Українським військовим треба готуватися до нових спроб окупантів захопити південь України. Вони спробують все ж відтворити той план захоплення та відрізати нас від Чорного моря. Це для них стратегічне завдання", - підкреслив Марченко.

Також, за словами генерала, якщо росіянам це вдасться, вони значно послаблять Україну - залишать без свого моря, своїх портів, що вдарить по економіці країни.

"Я все-таки думаю, що нам треба готуватися до того, що вони підуть відтворювати свій план із захоплення півдня. Тому, поки у нас є час, я думаю, що наше військове керівництво має ухвалити правильне рішення і вибудовувати зараз три лінії оборони, щоб створити їм такі умови, які б унеможливили їхнє просування - навіть на кілька кілометрів вперед”, - сказав Марченко.

Також, за словами генерала, цього року можливий повторний наступ на Київ.

"Я припускаю все. Для цього в них є і сили, і засоби, і кількість. При цьому для них втратити 30-40 тисяч людей - не проблема. Це для нас велика проблема. А для них це не проблема. Тому вони ж не рахують людей. Їм треба якась перемога, хоча б маленька. Вони зупинилися, вони втратили багато території. І я скажу, що зараз не потрібно розслаблятися, тому що вони відійшли не просто так назад. Просто так ніхто не відходить під час війни. Вони відійшли для того, щоб переоцінити обстановку, зробити якісь висновки, перегрупувати війська - і знову піти. Тому, ми маємо зробити все, щоб до цього підготуватися", - додав Марченко.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що бійці ССО знищили РЛС "Фара" російських окупантів.

  • Вас також може зацікавити:

Мінус "Урал" і група прикордонників: РДК показав кадри свіжого рейду на Брянщину

ЗСУ ліквідували "легендарного" найманця "Вагнера": чим він відомий

Від 2 до 5 років: у США назвали два сценарії війни в Україні