RU  UA  EN

Субота, 1 червня
  • НБУ:USD 40.50
  • НБУ:EUR 43.75
НБУ:USD  40.50
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 червня

31 травня

Всі новини

Ворог посилив атаки майже на всіх напрямках, біля Авдіївки пекельні бої: зведення Генштабу і карти

На сімсот тринадцяту добу повномасштабного російського вторгнення російські окупанти продовжують обстрілювати військові та цивільні об'єкти України – протягом 6 лютого на фронті відбулося 126 бойових зіткнень, що на 48 більше, ніж минулої доби.

Про це повідомили на Facebook-сторінці Генерального штабу ЗСУ.

"Загалом ворог завдав 7 ракетних та 35 авіаційних ударів, здійснив 90 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах. Внаслідок російських терористичних атак, на жаль, є поранені серед цивільного населення. Руйнувань та пошкоджень зазнали житлові будинки та інша цивільна інфраструктура", - йдеться у повідомленні.

Зокрема, авіацією обстріляли: Синьківку, Іванівку, Степову Новоселівку, Берестове Харківської області; Серебрянське лісництво Луганської області; Серебрянку, Григорівку, Нью-Йорк, Ласточкине, Авдіївку, Вугледар, Старомайорське Донецької області; Новодарівку Запорізької області.

Водночас ворог завдав ударів артилерією по більше ніж 110 населених пунктах Чернігівської, Сумської, Харківської, Луганської, Донецької, Запорізької, Дніпропетровської, Херсонської та Миколаївської областей.

У сфері відповідальності ОСУВ “Північ” на Волинському та Поліському напрямках ситуація залишається практично незмінною.

На Сіверському та Слобожанському напрямку противник підтримує військову присутність у прикордонних районах, активно здійснює диверсійні операції з метою унеможливлення перекидання наших військ на потенційно небезпечні напрямки та посилює кількість мінно-вибухових бар'єрів вздовж державного кордону в Бєлгородській області.

У зоні контролю ОСУВ “Хортиця” на Куп’янському напрямку наші оборонці успішно відвернули вісім нападів біля Синьківки в Харківській області, де противник намагався прорвати лінію оборони наших військ.

Щодо Лиманського напрямку, українські бійці відбили двадцять атак ворога поблизу Білогорівки в Луганській області, а також в Ямполівці, Терніві, Торському, Григорівці в Донецькій області.

Читайте також: ЗСУ утримують плацдарм на Херсонщині: в ISW проаналізували, що відбувається в Кринках

На Бахмутському напрямку сили оборони відбили 10 нападів ворога неподалік від населених пунктів Богданівка, Іванівське та Кліщіївка в Донецькій області.

У зоні відповідальності ОСУВ “Таврія” на Авдіївському напрямку українські захисники продовжують стримувати ворога, який намагається оточити Авдіївку. Наші війська виявляють стійкість у відбиванні атак, завдаючи значних втрат загарбникам. За минулу добу сили оборони відбили 29 атак ворожих сил біля населених пунктів Новобахмутівка, Авдіївка, а також 16 атак на південь від Тоненького, Первомайського та Невельського в Донецькій області.

На Мар’їнському напрямку українські військові продовжують ефективно стримувати окупантів поблизу Георгіївки та Новомихайлівки в Донецькій області, де українські бійці відбили 26 атак.

На Шахтарському напрямку ворог не проводив наступальних (штурмових) операцій.

На Запорізькому напрямку силами оборони було відбито дві атаки противника в районі Роботиного в Запорізькій області.

В зоні контролю ОСУВ “Одеса” на Херсонському напрямку сили оборони продовжують активно утримувати свої позиції та відбивати спроби штурму російських військ. Попри значні втрати, ворог не припиняє спроб висунути наші підрозділи з їхніх захоплених позицій. Протягом останньої доби противник провів три безуспішні спроби штурмових операцій.

Водночас наші військові активними заходами призводять до значних втрат в живій силі та техніці окупаційних військ, виснажуючи противника вздовж усієї лінії фронту.

Протягом останньої доби підрозділами ракетних військ було уражено по одному району зосередження особового складу, двом пунктам управління та трьом складам боєприпасів противника.

Раніше ми писали, що ЗСУ скоротили чисельність армії РФ і спалили десятки одиниць ворожої техніки.

  • Вас може зацікавити:

Росіяни вдарили по готелю на Харківщині: під завалами може бути людина

Бійці ГУР захопили "Вагнерів" в Судані: унікальне відео операції

Це, практично, "нуль": депутат Запорізької облради про візит Зеленського в Роботине