RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

Всі новини

Шлях до Молдови за 80 тис гривень: на кордоні затримали групу ухилянтів, відео

В Одеській области викрили групу військовозобов'язаних чоловіків, які незаконно намагалися потрапити на територію Молдови.

Про це інформує пресцентр Державної прикордонної служби.

Прикордонники отримали оперативну інформацію про можливих порушників кордону у Подільському районі Одеської області.

Читайте також: Хотів переплисти на матраці Тису: на Закарпатті затримали ухилянта, відео

Бійці Подільського загону затримали групу військовозобов'язаних поблизу населеного пункту Лабушне, що за кілометр від кордону. Правоохоронці стверджують, що одразу вісім чоловіків незаконно намагалися потрапити до сусідньої країни через придністровський сегмент українсько-молдовського кордону.

Куратором групи військовозобов'язаних була невідома особа, яка через соціальні мережі пропонувала різні шляхи ухилення від мобілізації та перетину кордону. За свої послуги він просив від 40 до 80 тисяч гривень.

"За спробу незаконного перетинання кордону на осіб, які прибули у прикордоння з різних куточків України, складені протоколи про адміністративні правопорушення за ст.204-1 КУпАП "Незаконне перетинання або спроба незаконного перетинання державного кордону України". Справи скеровано до суду", - йдеться у публікації ДПСУ.

В Україні десятий рік триває запекла війна з Росією, яка на нас напала. З 24 лютого 2022 року триває повномасштабна війна. Процес вручення повісток - це не автоматичний квиток на війну, а насамперед актуалізація даних громадян України. Так, слідом за повісткою можливий призов військовозобов'язаної людини на військову службу. Це нормальний процес у воюючій країні. Варто не забувати, що обов'язком кожного українця є захищати свою країну. Бо якщо сьогодні ти втікаєш від війни - завтра вона може прийти до тебе.

Раніше ми розповідали, що у ДПСУ назвали популярні маршрути для ухилянтів.

Вас може зацікавити:

"Або воюй, або пливи через Тису": нардеп різко відповів ухилянтам

Брав до $8 тисяч за "подорож": на Закарпатті затримали організатора схеми переправки ухилянтів, фото

"Запакували" себе для втечі: на кордоні затримали нову групу ухилянтів, відео