RU  UA

Ця тактика ворога вже відома ЗСУ: які наслідки атаки "шахедів" в Одесі

У вівторок ввечері, 27 лютого, ворог атакував Одесу групою БпЛА типу "Shahed". Сили оборони знищили 10 "шахедів" у межах Одеської та Миколаївської областей. Проте падіння уламків спричинили деякі пошкодження інфраструктури.

Про результати нічної атаки ворога в етері Апостроф TV розповіла начальник об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України, полковник Наталя Гуменюк.

Читайте також: ЗСУ стримують ворога по всій лінії фронту, за добу – понад 100 бойових зіткнень: зведення Генштабу і карти

Вона наголосила, що цього разу противник застосував одну зі своїх тактик, "яка вже нам відома". Такі дії ворога спрямовані на виснаження підрозділів і сил протиповітряної оборони.

"Таким чином, в проміжку часу півтори години досить інтенсивно десять дронів заходили в акваторію Чорного моря в достатньо вузькому сегменті обстрілу – це на стику Миколаївської і Одеської областей", – зауважила Гуменюк, пояснюючи, що один з дронів був збитий ще над Миколаївщиною, але над акваторією моря. А от решта дев’ять "шахедів" вже працювали по Одесі "і всі були знищені".

Проте вона додає, що наслідків нічної атаки уникнути не вдалося:

"...уламки одного з безпілотників спричинили закорочення на трансформаторі об'єкта критичної інфраструктури, спалахнула пожежа, яку оперативно ліквідували. Головне, що не постраждали люди, і критичних руйнувань не завдано".

Гуменюк зауважує, що ворог дуже часто спрямовує дрони як про прибережній зоні, де знаходиться і припортова інфраструктура, і промислові об’єкти, так і по житлових кварталах.

"Особливо це стосується Одещини, – коментує вона, повідомляючи, що цієї ночі під ударом були промислові сектори міста. – Але все ж таки головне, що вдалось уникнути людських втрат".

Нагадаємо, раніше ми повідомляли оновлені дані про втрати РФ у війні.

  • Вас також може зацікавити:

Росія готується до війни з НАТО: в ISW вказали на тривожний сигнал

Росія намагається "запалити" південь, але демілітаризація Криму продовжиться: якими будуть наступні кроки ЗСУ

Вже закидують бомбами: командир екіпажу БПЛА розповів про наступну після Авдіївки ціль росіян