RU  UA

Ситуація надзвичайно важка: що зараз відбувається на Бахмутському напрямку

Ситуація на Бахмутському напрямку дуже складна. По всьому фронту тривають запеклі бої.

Про це в ефірі Апостроф TV розповів майор Національної гвардії Денис Нагорний.

Читайте також: Аналогів у ворога немає: військовий розповів про війну дронів на Бахмутському напрямку

"Відбуваються запеклі бої. Якщо брати по фронту, то, першими йдуть Кліщіївські висоти, де противник зосереджує свої зусилля, це йде Іванівське, де намагається рухатися 98-а парашутно-десантна дивізія Російської Федерації, це Богданівка, це околиці Хромового, це Спірне, тобто фланги Бахмуту, це Залізняньске. На кожному з напрямків противник намагається зосереджувати зусилля", - розповів Нагорний.

За його словами, після просування на Авдіївському напрямку, росіяни розподілили сили. Тепер вони мають можливість застосовувати більше техніки, більше озброєнь на інших напрямках.

"Зокрема, якщо вони не можуть використовувати авіацію, тому що їхні льотчики дуже часто падають, є в них такий нюанс, що вони надзвичайно часто застосовують на певних ділянках артилерію. Ситуація надзвичайно важка, але не можна сказати, що вона перейшла в критичну стадію. Як і в минулому вони досі ходять юрбами, позаду в них виставляється стабільно кулемет, щоб вони йшли гарненько вперед на наші позиції”, - зазначив офіцер.

Він додав, що росіяни й надалі застосовують підрозділи "Шторм Z" та підрозділи FPV-дронів.

"Зараз така ситуація, що війна перейшла в ту стадію, коли в повітрі домінантою є БПЛА, а в основній масі це квадрокоптери. Коптери, FPV, бомбери - їх тут просто кишить. Це надзвичайно ускладнює логістику як нам, так і кацапам. Тобто, тут такий собі паритет створюється. Тільки є нюанс - вони все далі продовжують працювати на кількість, в нас це робиться на якість, і внаслідок цього ми виграємо”, - наголосив Нагорний.

Раніше Апостроф повідомляв, що на Бахмутському напрямку росіяни засипають снарядами території населених пунктів.

  • Вас також може зацікавити :

ЗСУ вибили росіян з Красногорівки: карта

"Накрили" ще одне шикування: ЗСУ завдали удару ракетами HIMARS по росіянах у Оленівці

Вже закидують бомбами: командир екіпажу БПЛА розповів про наступну після Авдіївки ціль росіян