RU  UA

Аналогів у ворога немає: військовий розповів про війну дронів на Бахмутському напрямку

На Бахмутському напрямку ворог ставить собі за мету вийти до Часового Яру, атакує та втрачає бронетехніку. В БпЛА супротивник має більші потужності, проте вже помітні деякі зміни в ситуації.

Про це в етері Апостроф TV розповів командир батальйону ударних БпЛА "Ахіллес" Юрій Федоренко.

Читайте також: ЗСУ стримують ворога на всіх напрямках, за добу – майже 100 бойових зіткнень: зведення Генштабу і карти

Він зауважує, що ворог штурмує на різних ділянках фронту, щоб виконати головне завдання – вийти до Часового Яру з подальшою окупацією міста:

"Це важливо, бо це панівна висота і в разі її захоплення ворог зможе обстрілювати інші міста, в першу чергу, Дружківку".

Проте Федоренко вказує, що наразі Сили оборони відбили всі спроби штурмів. Він також згадує, як окупанти атакували колонами та втратили понад 20 одиниць бронетехніки:

"Три дні тому ворог атакував колонами на бахмутському відтинку і втратив понад 20 одиниць броньованої техніки. Наступ було відбито. Ворог має завдання відбити ті позиції, які були деокуповані в ході літнього наступу".

Командир батальйону зазначає, що в ситуації з БпЛА супротивник має набагато більші потужності, зокрема серед розвідувальних дронів:

"По FPV-дронах на один наш - три ворожих. Проте ситуація поступово змінюється, оскільки в минулому році співвідношення було 1 до 5".

Він також згадує нічні бомбери – це "... виключно українська розробка і противник аналогів не має". Зважаючи на кількість ворожих дронів Федоренко додає, що "назагал в повітрі вдається забезпечити паритет за рахунок мотивації в кваліфікації наших операторів".

Варто зауважити, що нічні бомбери належать до категорії безпілотників багаторазового використання. Вони призначені для нищення техніки та особового складу окупантів, скидаючи боєприпас на ворожу ціль. Такі “пташки" є досить великими та гучними, тому підрозділ "Ахіллес" запускає їх саме вночі, щоб компенсувати гучність поганою видимістю в нічному небі. Вартість одного такого борта — приблизно 10-40 тисяч доларів.

Нагадаємо, раніше ми розказували, що за Авдіївку російське командування відправило на смерть 16 тисяч окупантів.

  • Вас також може зацікавити:

Вже вимальовуються основні напрямки: де росіяни наступатимуть після захоплення Авдіївки

Зроблено в Україні: що дав фронту вітчизняний ОПК

Після захоплення Авдіївки наступ росіян сповільнився: в ISW дали прогноз розгортання подій