RU  UA  EN

Неділя, 19 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 травня

18 травня

17 травня

16 травня

Всі новини

Росія завдала 9 ракетних і 100 авіаударів: ранкове зведення Генштабу ЗСУ

ЗС РФ продовжують здійснювати наступальні дії на фронті та обстрілюють позиції ЗСУ з мирними містами, використовуючи цілий арсенал різноманітного озброєння.

Про це йдеться у ранковому зведенні Генштабу від 2 березня.

Впродовж минулої доби відбулося 82 бойових зіткнення. Також ворог завдав 9 ракетних та 100 авіаційних ударів, здійснив 161 обстріл з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах. Ба більше, вночі ЗС РФ здійснили чергову масовану атаку на Україну, застосувавши 17 дронів-камікадзе Shahed. Силам ППО вдалося знищити 14 ворожих цілей.

Читайте також: Росія вдарила вночі по багатоповерхівці в Одесі: моторошні кадри наслідків

Протягом минулої доби авіаційних ударів зазнали населені пункти Дружба, Глухів, Волфине Сумської області; Охрімівка, Вільхуватка, Хатнє, Тополі, Кислівка, Садове Харківської області; Білогорівка на Луганщині; Терни, Часів Яр, Дружба, Новокалинове, Олександропіль, Архангельське, Новоолександрівка, Очеретине, Прогрес, Новобахмутівка, Торецьк, Катеринівка, Старомайорське, Урожайне Донецької області та Мала Токмачка, Новоданилівка і Роботине на Запоріжжі.

Під артилерійським вогнем були понад 140 населених пунктів у 9 регіонах України.

На Волинському та Поліському напрямках суттєвих змін не зафіксовано. На Куп’янському напрямку ЗС РФ штурмові дії не здійснювали.

На Лиманському напрямку Сили оборони відбили 14 атак противника в районах населених пунктів Терни, Ямполівка, Роздолівка Донецької області та Білогорівка - Луганської.

На Бахмутському напрямку ЗСУ відбили 8 атак противника в районах населених пунктів Богданівка, Іванівське та Андріївка Донецької області.

На Авдіївському напрямку нашими захисниками відбито 24 атаки ворога в районах населених пунктів Бердичі, Орлівка, Тоненьке, Первомайське та Невельське.

На Новопавлівському напрямку ЗСУ стримують російських загарбників поблизу Красногорівки, Георгіївки, Побєди, Новомихайлівки та Урожайного Донецької області. На цьому напрямку ворог впродовж минулої доби 29 разів намагався прорвати оборону.

На Оріхівському напрямку ворог наступальних дій не зафіксовано

На Херсонському напрямку Сили оборони утримують позиції, а росіяни наступ не здійснювали.

Впродовж минулої доби українська авіація завдала ударів по 13 районах зосередження особового складу противника. Підрозділами ракетних військ завдано ураження по 1 району зосередження військової техніки, 3 артилерійських засобах, 3 пунктах управління та 3 складах боєприпасів противника.

Раніше ми розповідали, що ЗС РФ переважають Україну у повітрі.

Вас може зацікавити:

"Літакопад" у Росії триватиме: розсекречено розташування ще кількох "жирних" цілей

ЗСУ вибили росіян з Красногорівки: карта

"Накрили" ще одне шикування: ЗСУ завдали удару ракетами HIMARS по росіянах у Оленівці