RU  UA  EN

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

Всі новини

У ліцеї Івано-Франківська скандал через знущання з дитини: керівництво залякує інших батьків

В Івано-Франківську учень ліцею №4 Єремія Крайник стикається з булінгом з боку однокласників та викладачів.

Про це розповіла Любов Бурак на своїй сторінці у Facebook.

Читайте також: Що не можна говорити військовим, які повернулися з фронту: поради психологів

"Це Єремія Крайник, учень 6-В класу ліцею N 4 м. Івано-Франківськ. Ця історія мене не просто вразила - добила. Жорстокістю та відчуттям безкарності дітей, цинізмом педагогів, зверхністю одних батьків і самоприниженням інших та готовністю віддати своїх дітей на цькування та знущання заради... Не знаю заради чого. Я мала би написати про Єремію два тижні тому. Але не написала. Порадила мамі Оксані адвоката - найкращого, якого знаю. Думала, що цього досить. Оксану та Єремію я знаю давно, хлопчик зростав практично в мене на очах. Золота дитина у всьому. Ще б здоров'я козацького - і більшого щастя для мами не було б. На жаль, Єремія здоров'ям похвалитися не може. Але може іншим: чесністю, щирістю, здібностями, талантом. Він геніальний скрипаль. Це він грав на скрипці, щоб зібрати гроші нашим добровольцям. Поки не зацькували", - написала Бурак.

За її словами, Єремія дуже чутливий, як усі діти та люди мистецтва.

"Над такими люблять познущатися підлітки. Процес приниження слабших дає їм відчуття самоствердження. Мабуть. Бо насправді це просто тупість на гормони і примітивна дитяча заздрість, яка провокує підлітка на неадекватні вчинки. Це той момент, коли мали б втрутитись педагоги і пояснити дітям, що, коли хтось слабший - це не смішно, коли за кимось мама ходить по п'ятках - це не "ги-ги", бо іноді саме це рятує дитину, наприклад: в часі гострих нападів астми, чи інших проявів хвороби. У мене саме так, але однокласники мого сина не висміюють його за це і не булять в класі”, - написала вона.

За її словами, реакція педагогів ліцею на скаргу мами Єремії настільки цікава, що саме час писати не лише заяви в поліцію, а й звернення до дитячого обмудсмена та вимагати від Міносвіти проведення експертизи на профпридатність директора, завуча, класного керівника, шкільного психолога, вчительки християнської етики.

"На жаль, саме цього не буде. Хіба що, за умови розгляду справи в суді, відкупляться тим, що тимчасово звільнять класну керівничку. Адже керівництво школи надто тісно пов'язане з обласним управлінням освіти та міською владою. І діти в 6-В класі не всі - просто собі учні. Навчаються тут нащадки відомих людей Івано-Франківська, тому все не так просто, як прописано в Статуті ліцею, нормативних документах Міносвіти та Конституції. Дітям непростих людей міста дозволяється більше, ніж іншим. Бо це ж дітки еліти, з ними потрібно обережно, тоді в разі чого можна звернутися до батьків із проханням долучитись до купівлі чогось для школи. Ну і так, статус батьків - це статус школи, престижність, повага. Насправді - мох і болото , - написала Бурак.

За її словами, школа захищає малолітніх, малограмотних покидьків, а не талановитої дитини.

"Директорка ліцею Гаврилюк Ірина Романівна, реагуючи на звернення мами Єремії Крайника про булінг, запрошує до кабінету завуча, класного керівника Курілець Мар'яну Романівну та інспектора ювенальної юстиції Володимира Залозецького. І годину розпікає маму про те, що Єремія часто пропускає уроки та погрожує позбавленням батьківських прав. А щодо цькування дитини, то це з погляду директорки - хвора фантазія хлопчика, не було такого, адже в них не просто так собі "школа на районі", а ліцей, в якому працюють супер педагоги і навчаються супердіти супереліти. Далі більше. Хоча, це вже прийоми класичної совкової самоборони - адміністрація ліцею залякує інших батьків, чиї діти також зазнають булінгу, а мами булерів створюють спільну самовиправдальну легенду й починають телефонувати і погрожувати Оксані Крайник. Мовляв, ми - люди непрості, ми можемо все", - розповіла Бурак.

Оскільки реакції на звернення мами ще немає, історія продовжується.

"Висновок такий: якщо ваша дитина - учень ліцею N4 м. Івано-Франківськ і вона поводиться, як останнє хамло й бидло та ще й носить до школи холодну зброю (ніж) - то це варте хіба зауваження. А от за скрипку вашу дитину знищать морально спершу ті діти, які ножі носять до школи, а потім ще й педагоги долучаться, перевернуть усе догори дриґом, оббрешуть, принизять. І ювенальна юстиція на службі педагогів. Я просто хочу не дати непорядним людям покласти справу під сукно, чи (боронь Боже, панове еліта) продовжувати цькувати Єремію та його маму”, - написала вона.

Нагадаємо, у Києві вибухнув скандал зі вчителькою молодших класів, яка займалась булінгом по відношенню до своїх учнів та била їх.

  • Вас також може зацікавити:

Сексистський скандал у Львівському медуніверситеті: одіозного ректора звільнено

"Постановка і замовлення": професорка, яка довела студента до лікарні, записала відео з виправданнями

В Дніпрі вчителька влаштувала булінг школярці після прохання мами викладати українською мовою: деталі скандалу