RU  UA  EN

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

Всі новини

Росія вдарила ракетами по Одесі, багато постраждалих: фото і всі подробиці

Сьогодні, 15 березня, Росія здійснила чергову ракетну атаку на Одесу. Відомо, що в місті багато постраждалих та двоє загиблих – фельдшер та співробітник ДСНС.

Про це повідомляє голова Одеської ОДА Олег Кіпер.

Читайте також: Росія вночі запустила майже 30 "шахедів": зведення Генштабу ЗСУ

Він писав, що об 11:01 в Одесі оголосили повітряну тривогу, яку скасували о 11:47. Проте вже о 12:03 він написав, що в місті є постраждалі:

"Внаслідок російської ракетної атаки по Одесі є постраждалі. На місці працюють всі відповідні служби. Дані уточнюються".

Об 11:04 Повітряні Сили ЗС України попередили про ракету на Одесу, а також про загрозу балістики для південних областей, закликаючи не ігнорувати повітряну тривогу.

Деякі українські пабліки повідомляли, що кількість постраждалих може становити 35 людей, потре дані ще уточнюються, а також показували перші кадри надання допомоги постраждалим.

Додається, що "жертви є навіть серед тих, хто щодня рятує наше життя".

О 12:41 голова Одеської ОДА Олег Кіпер написав, що є загиблі в результаті ракетного удару по Одесі:

"На жаль, внаслідок російської ракетної атаки загинули фельдшер та співробітник ДСНС, які після першого вибуху приїхали надавати допомогу на місце".

Він вказує, що серед медиків та рятувальників також є тяжко поранені. Наразі загальна кількість постраждалих ще уточнюється, поранених надається необхідна медична допомога.

Пізніше, о 13:20, ДСНС Одещини показали декілька кадрів, що були наслідками удару по місту. Вони також вказали, що, за попередніми даними служби ДСНС Одещини, в місті травмовано 20 людей, з яких п'ять – співробітники ДСНС.

"Рятувальники ДСНС одразу прибули на місце удару та приступили до гасіння вогню, розбору завалів і пошуку постраждалих. Під час проведення робіт ворог повторно наніс ракетний удар, внаслідок якого загинув рятувальник", – йдеться в повідомленні.

Удар пошкодив цивільну інфраструктуру: 10 приватних будинків, станцію техобслуговування, газопровід низького тиску та 2 пожежно-рятувальних автомобілі: "Наразі тривають роботи щодо ліквідації пожежі газопроводу та приватного будинку на загальній площі близько 120 кв. м.".

В мережі також з’явилось відео, яке показує результати російської атаки.

Нагадаємо, раніше на Вінниччині "шахед" вдарив у житловий будинок.

  • Вас також може зацікавити:

Нічна атака ворога: "шахеди" знову кошмарили Одесу, в Харкові є приліт

Росія вдарила вночі по багатоповерхівці в Одесі: моторошні кадри наслідків

Ця тактика ворога вже відома ЗСУ: які наслідки атаки "шахедів" в Одесі