RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

У Варшаві таксист напав на українку: забрав всю готівку і погрожував вбити

У Польщі стався черговий скандал з місцевими громадянами та українцями. Цього разу не пощастило молодій українці, яка на центральному вокзалі Варшави хотіла взяти таксі.

Про це розповіла сама постраждала на ім'я Крістіна Петрочук у мережі.

Читайте також: В Польщі вбили 38-річну українку: підозрюваний затриманий

Вона зазначила, що мала при собі дві важкі валізи та рюкзак. Хотіла викликати Uber, щоб приїхати до готелю, розташованого неподалік, проте на вулиці побачила таксистів і вирішила їхати з ними.

"І подумала, що мені складно буде зараз з валізами шукати Uber, яка коштувала на той момент 20 злотих. І сіла до одного з них, моя поїздка мала зайняти не більше п'яти хвилин (спойлер, не робіть так ніколи!). Я запитала ціну і чи можна картою розрахуватися, він відповів мені по-польськи: "дваджеща злотих". Думаю, якраз, як Uber. Водив він дуже небезпечно, і його перше запитання до мене: "Ти українко? З Києва?”, - йдеться в розповіді.

Коли авто приїхало під двері готелю, водій зажадав 300 злотих за 2 кілометри колії. Дівчина була здивована такій сумі. Попросила, щоб її не обманювали, адже навіть дорога з України стільки не коштувала, як той короткий шлях. Сказала, що не має права обманювати людей, однак зрозуміла, що не може вийти, адже двері зачинені.

Після цього стала щосили стукати у вікно та просити про допомогу перехожих, однак люди не реагували. Тоді таксист став від'їжджати зі словами: "Хочеш поліцію? Зараз тобі буде поліція!". Дівчина злякалась, почала плакати, кричати, бити у вікно.

"На це він ще більше на мене кричить, обзиває і замахується руками, погрожує вдарити, якщо не замовчу, і голосніше робить музику, щоб мене не чули перехожі... Я почала його благати випустити мене, сказала, що заплачу, скільки скаже. Двоє хлопців все ж таки побачили, що я б'юся в скло, вони єдині, хто підійшли, але він швидко дав на газ. На моє "заплачу" він уже не погоджувався, говорив, давай євро і все, що ти маєш. Я відповідала, що у мене майже немає кешу з собою (і це правда)", - повідомила вона.

Після чого таксист зробив одне велике коло, лаючись. На словах "допомагають цим, кур*а, українцям" викинув з валізами біля готелю.

Дівчина розповіла, що інші українки теж стикалися з подібним ставленням.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що в Україну не планують повертатися близько половини біженців, які виїхали до Німеччини.

  • Вас також може зацікавити:

Закликала вбивати українців та поплатилася: власницю "російського ресторану" у Німеччині оштрафували на 10 млн євро

Небо та земля: як відрізняються зарплати в Україні та Польщі - інфографіка

Як українцям отримати водійські права в Польщі: ціни і додаткові витрати