RU  UA

Росія била наосліп - без літака А-50: експерт з РЕБ про нічний удар по Україні

У ніч проти 21 березня російські окупанти влаштували черговий масований обстріл по Україні, зокрема по Києву - це була перша масована атака після збиття російського літака "А-50" майже місяць тому, і вона відбувалася фактично наосліп.

Про це в ефірі "Апостроф TV"розповів експерт із РЕБ Анатолій Храпчинський.

За його словами, "А-50" розвідував території України, здійснював сканування шляхом радіолокаційних систем, радіоелектронної розвідки, виявляв українські пускові системи або радіолокаційні системи, на основі яких потім малювали карту для обходу цих систем, щоб ракетам було простіше пролетіти й оминути українську протиповітряну оборону.

"До речі, це перший масований обстріл після збиття "А-50", можна сказати, що це був обстріл наосліп, і як результат бачимо, що всі ракети були знищені. Пуски були з Волгодонська, тобто вони не пішли до Каспію, і це вказує на те, що росіяни дедалі ближче до території України намагаються запускати ракети, тому що розуміють, що кількісно-якісні характеристики їхніх ракет дедалі слабішають, і вони намагаються, щоб більша частина ракет залетіла на територію України", - прокоментував спікер.

Читайте також: Фото дня: у Києві у підвалі під час ракетного удару народилась дитина

Перевагою української протиповітряної оборони є система РЕБ "Покрова", що працює під час кожних обстрілів та суттєво посилює протиповітряну оборону.

"Є певні системи, які дозволяють робити ракети більш видимою ціллю або навіть виводити їх в сторону. У випадку з Києвом, оскільки всі ракети летіли на Київ, практично по всіх відпрацювали контактним ППО, тому що РЕБ ми називаємо безконтактним ППО. Саме за рахунок сумісної роботи засобів РЕБ і протиповітряної оборони ми бачимо стовідсоткове знищення всіх ракет, які летіли на територію України", - резюмував експерт із РЕБ.

Раніше ми писали, що ЗСУ успішно відбили ворожі атаки, ППО знищила всі ракети.

  • Вас може зацікавити:

Уламки ракет впали в кількох районах Києва: фото і відео наслідків масштабного удару

У Києві утворилася 7-метрова вирва: фото з місця падіння уламків

На Київщині через ракетну атаку пошкоджено десятки будинків: фото наслідків