RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

Росія завдала масованого ракетного удару по Києву: всі подробиці

Сьогодні вночі, 21 березня, Росія здійснила масовану ракетну атаку, вдаривши по Києву. Відомо про перші наслідки нічного удару.

Про результати повідомляє КМВА.

Читайте також: Що відомо про удар по Харкову: останні подробиці

За попередньою інформацією, внаслідок ракетного удару відомо про наступне:

  • Шевченківський район – пошкоджено багатоповерховий житловий будинок із загорянням квартири. Відомо, що одна дитина отримала поранення; за іншою адресою є інформація про загоряння трьох автомобілів; в деяких будинках вибуховими хвилями пошкоджено вікна
  • Святошинський район – уламки ракети пошкодили в будівлю дошкільного навчального закладу. Також зафіксовано пошкодження багатоповерхового житлового будинку, відомо про загоряння авто.
  • Подільський район – падіння уламків на територію нежитлової забудови та на дах житлового будинку, через що виникло подальше загоряння. Наголошують також про займання на даху нежитлової двоповерхової будівлі.

КМВА вказує, що всі екстрені служби вже працюють на місцях, а поточна інформація про пошкодження та постраждалих уточнюється.

Пізніше начальник КМВА Сергій Попко додав: "Противник застосував крилаті ракети Х-101/Х-555/Х-55 із бортів стратегічних бомбардувальників Ту-95МС та балістичні ракети з території рф. Повітряна тривога в столиці тривала майже 3 години. Інформація оновлюється та уточнюється".

Він вказує, що Сили та засоби ППО уразили приблизно три десятка ворожих ракет, зокрема і балістичні, над Києвом та в області.

"На цю хвилину достеменно відомо про двох постраждалих – дівчинки 11 років та чоловіка 38 років. Без загиблих", – зауважує начальник КМВА.

Натомість Віталій Кличко у своєму Telegram писав, що станом на 06:23 кількість постраждалих становить 10 людей:

"До десяти збільшилася кількість постраждалих. Двох із них госпіталізували. Іншим медики надали допомогу на місці. Зокрема, шестеро людей постраждали в Шевченківському районі столиці. Четверо - в Святошинському".

Він також вказує на загоряння квартири в Шевченківському районі, там вже проводять евакуацію мешканців.

Кличко додавав, що у Подільському районі в результаті падіння уламків ракети виникло загоряння в трансформаторній підстанції та в двоповерховій нежитловій будівлі.

Допоки ворог проводив чергову терористичну атаку на місто, кияни показали в мережі, як вони перебувають в укриттях, очікуючи на скасування повітряної загрози.

Нагадаємо, раніше росіяни завдали удару по Харкову.

  • Вас також може зацікавити:

Під завалами можуть бути люди: перші кадри з місця удару РФ по Харкову

Росіяни вдарили ракетами по Селидовому, є поранені і багато руйнувань: фото

Росія вдарила двома ракетами, є загиблий: що відомо про наслідки удару по Миколаєву