RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Нічний обстріл України: ЗС РФ атакували ракетами та Shahed, є влучання

В ніч на 30 березня ЗС РФ завдали масованого удару по кількох регіонах України.

"Апостроф" в одному матеріалі зібрав усю актуальну інформацію.

За даними командувача Повітрняних сил Миколи Олещука, вночі ворог атакував Україну іранськими дронами-камікадзе Shahed та зенітними керованими ракетами С-300/С-400.

Читайте також: Росія атакувала Одесу ракетами, постраждали діти: фото наслідків

Пуски 12 ударних БПЛА здійснювалися з окупованого Криму. 4 зенітними керованими ракетами, за словами Олещука, ворог вдарив по Донецькій області.

"Усього зафіксовано пуски 12 ударних БпЛА Shahed-136/131, дев’ять із них було знищено підрозділами мобільних вогневих груп Сил оборони України у межах Херсонської, Одеської, Дніпропетровської та Полтавської областей", - йдеться у повідомленні командувача ПС ЗСУ.

За даними Сил оборони півдня, під прицілом ворога була енергетична інфраструктура України. Бойова робота ППО тривала понад три години у кількох регіонах. Командування зазначає, що іранські дрони-камікадзе Shahed маневрували кількома областями, намагаючись як викривати, так і обходити засоби протиповітряної оборони.

"В операційній зоні Сил оборони півдня вдалось результативно відпрацювати по 7 баражуючих снарядах: 4 збито в небі на Дніпропетровщині, 2 - в Одеській області та 1 - на Херсонщині. Влучань не допущено, однак в Дніпропетровській області уламки збитого безпілотника впали на території елеватора. Спалахнула пожежа, яку вогнеборці оперативно ліквідували. Критичних руйнувань та постраждалих не зафіксовано", - додали в Силах оборони півдня.

О 7:30 очільник Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак уточнив, що вночі над регіоном знищили 4 БПЛА, два з них у Дніпровському районі, та по одному у Кам'янському та Криворізькому. Уламки іранського дрона впали на території елеватора, спровокувавши пожежу. Загорання було оперативно ліквідовано рятувальниками.

"Червоногригорівську громаду, що на Нікопольщині, агресор обстріляв з артилерії. Люди неушкоджені. З ворожої атаки в районі розпочався й ранок. Окупанти поцілили дроном-камікадзе по Нікополю. Пошкоджений інфраструктурний об'єкт", - йдеться у ранковому зведенні Лисака.

На момент публікації матеріалу очільники Донецької, Херсонської, Одеської та Полтавської ОВА не коментували нічну атаку ЗС РФ.

Раніше ми розповідали, що у Румунії біля кордону з Україною знайшли уламки дрона.

Вас може зацікавити:

Масована атака на Дніпропетровщину: серед поранених 5-річна дівчинка

Росія запустила по Україні майже 100 ракет і "шахедів": в Повітряних силах назвали кількість збитих

Знищено дві ракети: в Повітряних силах розкрили деталі ворожого удару по Києву