RU  UA  EN

Середа, 8 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

8 травня

7 травня

Всі новини

Українська армія відбила всі атаки і знищила багато окупантів і техніки: ранкове зведення Генштабу

Сили оборони впродовж минулої доби відбили десятки ворожих штурмівворожих штурмів та завдали росіянам великих втрат серед особового складу та техніки.

Про це йдеться у ранковому зведенні Генштабу ЗСУ від 30 березня.

Впродовж минулої доби зафіксовано 72 бойових зіткнення. Ворог завдав 38 ракетних та 75 авіаційних ударів, здійснив 98 обстрілів з реактивних систем залпового вогню, внаслідок чого є жертви серед цивільного населення. Також вночі ЗС РФ завдали дроново-ракетного удару по Україні, використавши 12 ударних Shahed та чотири зенітні керовані ракети С-300/С-400.

Читайте також: Під Куп'янськом йдуть запеклі бої: свіжі карти

З авіації противник завдав ударів по наступних населених пунктах: Кириківка Сумської області; Бочкове, Успенівка, Хрипуни, Ізюмське, Зибине, Лиман Харківської області; Новоєгорівка на Луганщині; Терни, Ямполівка, Андріївка, Часів Яр, Іванівське, Олександропіль, Карлівка, Курахове, Бердичі, Невельське, Новобахмутівка, Межове, Яснобродівка, Красногорівка, Костянтинівка, Старомайорське Донецької області; Оріхів, Новоданилівка та Роботине на Запоріжжі.

Під артилерійським вогнем перебували близько 120 населених пунктів у 9 областях України.

На Волинському та Поліському напрямках суттєвих змін не зафіксовано. На Куп'янському напрямку ворог штурмових дій не здійснював.

На Лиманському напрямку Сили оборони відбили 16 атак в районах населених пунктів Терни Донецької області та Білогорівка на Луганщині. На Бахмутському напрямку ЗСУ відбили 4 ворожі атаки в районах населених пунктів Кліщіївка та Андріївка Донецької області.

На Авдіївському напрямку бійцями Сил оборони відбито 20 атак в районах населених пунктів Бердичі, Уманське, Тоненьке, Семенівка, Первомайське та Невельське.

На Новопавлівському напрямку Сили оборони ЗСУ стримують росіян в районах населених пунктів Красногорівка, Георгіївка, Новомихайлівка і Водяне Донецької області - на цій ділянці фронту ворог 25 разів намагався прорвати оборону наших військ.

На Оріхівському напрямку окупанти здійснили 4 безуспішні атаки на українські позиції в районах Старомайорського Донецької області та північно-західніше Вербового Запорізької області.

На Херсонському напрямку ворог намагається знищити плацдарм ЗСУ на лівобережжі Дніпра. Впродовж минулої доби противник 3 рази атакував позиції наших військ.

Авіація Сил оборони за вчора завдала ударів по 1 пункту управління, 1 засобу протиповітряної оборони та 10 районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки противника. Підрозділи ракетних військ, зі свого боку, завдали ураження по 2 районах зосередження особового складу, двох засобах протиповітряної оборони та артилерійському засобу окупантів.

Окремо Генштаб ЗСУ повідомляє, що впродовж минулої доби ЗС РФ втратили 730 військових та 142 одиниці техніки. Загальні втрати особового складу окупаційних військ від початку вторгнення оцінюються у 441520 осіб.

Втрати ЗС РФ за минулу добу:

  • особовий склад - 730 осіб;
  • танки - 29;
  • ББМ - 20;
  • артсистеми - 15;
  • засоби ППО - 1;
  • БПЛА оперативно-тактичного рівня - 45;
  • автомобільна техніка та цистерни з паливом - 25 одиниць;
  • спецтехніка - 7 одиниць.

Окремо Генштаб ЗСУ повідомляє, що в Азовському та Чорному морях ворожих кораблів не зафіксовано. У Середземному морі перебуває один ракетоносій "Калібрів" із загальним залпом у 8 ракет. Впродовж доби через Керченську протоку до Азовського моря здійснили прохід 20 суден, з них 6 рухались з протоки Босфор; до Чорного моря - 17 суден, з них 7 продовжили рух у напрямку протоки Босфор.

Раніше ми розповідали, що ЗС РФ атакували Україну ракетами та Шахедами.

Вас може зацікавити:

Два роки тримала Авдіївку: легендарна бригада пішла на відпочинок

Мінус десятки окупантів і "жирна риба": в Генштабі розкрили подробиці удару по Оленівці

У Росії партизани ліквідували окупанта, який розстрілював українців: фото і відео