RU  UA  EN

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

Всі новини

Україна перейшла на новий рівень атак – звіт ISW щодо ударів по Татарстану

Атака по російському військовому виробництву та інфраструктурі нафтопереробного заводу в Республіці Татарстан, що відбулася 2 квітня з використанням дронів, є переломним моментом в стратегії України стосовно можливостей здійснювати удари великої дальності.

Про це повідомляє Інститут вивчення війни.

Читайте також: Росія створює прогалини в тилу: в Україні оцінили наслідки "бавовни" у Татарстані

Аналітики згадують про вчорашній удар неідентифікованих безпілотних літальних комплексів (БПЛА) великої дальності по російському військовому виробництву та інфраструктурі нафтопереробного заводу в Республіці Татарстан, зауважуючи, що об’єкти розташовані за 1200 кілометрів від українського кордону.

Вони передають цитату агентства Reuters, яке повідомляло, удар українського безпілотника по "Танеко", третьому за величиною нафтопереробному заводу Росії, вплинув на основний нафтопереробний цех, що відповідає за майже половину нафтопереробного підприємства.

Reuters також зазначав, посилаючись на власні дані, що постійні удари українських безпілотників по російських НПЗ призвели до зупинки близько 14 відсотків загальних нафтопереробних потужностей Росії. Крім того, аналітики ISW вказують на те, що ці удари 2 квітня стали переломним моментом у продемонстрованій Україні здатності завдавати дальні удари:

"Удари 2 квітня є першими українськими ударами по Татарстану, а віддаленість цілей від кордонів України є суттєвим переломом у продемонстрованій Україні здатності завдавати ударів далеко в російський тил".

Крім того, фахівці Інститут вивчення війни вважають, що такі українські удари є необхідним компонентом кампанії України з використання асиметричних засобів “для деградації галузей, які постачають і підтримують російську армію”.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли, що у Курську вибухи та потужна пожежа після атаки дронів.

  • Вас також може зацікавити:

Офіційно: завод зі збірки "шахедів" в Росії атакували дрони ГУР

Українські дрони над Татарстаном: куди прилетить наступна "пташка"

Українські дрони атакували НПЗ, який входить в 5-ку найбільших в РФ