RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Росія вночі завдала чотири удари по Харкову: фото, відео і всі подробиці про жертв

В ніч проти 4 квітня росіяни вчергове здійснили удар по Харкову, запустивши по місту безпілотники типу "Shahed" – в місті фіксували влучання, відомо про загиблих та постраждалих, серед них також – медики та рятувальники, що приїхали на виклик.

"Апостроф" зібрав всі останні подробиці про атаку по Харкову.

Читайте також: Окупанти знову тероризують Харків: є "приліт" поряд з житловою забудовою

О 01:42 голова Харківської обласної державної адміністрації Олег Синєгубов написав, що по Харкову нанесено щонайменше 4 удари, було відомо про влучання:

"Щонайменше 4 удари завдали окупанти по Харкову. Зафіксовані влучання по житловій цивільній забудові".

Він вказав на те, що в одній з багатоповерхівок внаслідок ворожих ударів пошкоджені верхні поверхи: "Також зафіксовані пошкодження житлової забудови приватного сектору".

За попередньою інформацією медиків екстреної допомоги, станом на 01:51 дві жінки отримали гостру реакцію на стрес. Без госпіталізації.

Після повторних ударів по місту в Харкові загинуло троє рятувальників. Синєгубов зауважує, що ворог завдав удару під час ліквідації наслідків.

Вже о 03:02 стало відомо про чотирьох загиблих: "На цю хвилину відомо про чотирьох загиблих. Виявили ще тіло цивільної жінки".

Також було відомо, що кількість цивільних, що отримали поранення, зросла до 5, декілька постраждалих госпіталізовують: "Троє людей госпіталізовані до медичних установ, один із постраждалих - у важкому стані".

Станом на 04:06 голова Харківської ОДА вказав на щонайменше 10 людей, що зазнали поранень внаслідок атаки окупантів на Харків:

"49-річний чоловік перебуває у важкому стані, інші пацієнти - у середньому та легкому станах".

Він також вказав, що серед постраждалих – медсестра Обласного центру екстреної медичної допомоги. Вона у складі бригади приїхала на виклик та зазнала травм від повторного удару.

Голова Харківської обласної державної адміністрації також показав кілька кадрів з місця удару в Харкові із зазначенням, що це "наслідки кількох хвиль ударів російських «Шахедів» по Харкову".

"Чотири людини загинули, щонайменше 10 - отримали поранення. Пошкоджені багатоповерхівки та будинки приватного сектору", – вказав Синєгубов станом на 04:22.

Деякі місцеві Telegram-канали показали ще декілька кадрів руйнувань багатоповерхового будинку.

Ще одним відео з наслідками нічної російської атаки поділилась Харківська обласна прокуратура.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли, що у Дніпрі пошкоджені школа та дитячий садок.

  • Вас також може зацікавити:

Харків, Київ, Суми і Одеса: на яке місто росіяни готують великий наступ

Ворожі атаки не вщухають: скільки повітряних цілей Росія може використовувати за день

Україні потрібно більше ППО: Росія в березні застосувала 400 ракет і понад 3 тисячі КАБів