RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

Харків, Київ, Суми і Одеса: на яке місто росіяни готують великий наступ

Чи є у росіян плани наступати? Безумовно, є. Але між планами захоплення Харкова тощо та їхнім втіленням може бути відстань як від Землі до Сонця.

Про це пише військовий аналітик, головний редактор інтернет-видання "Апостроф" Денис Попович.

Й цього наступу найближчим часом не буде, - переконаний він.

Читайте: Війна прийде в Європу і США, якщо Україна не встоїть - Зеленський закликав допомогти українцям

"Чому не буде? Бо немає військ! Для того, щоб кудись наступати, потрібна концентрація військ, наприклад, як 23.02.2022 на київському напрямку. Якщо військ нема, то і наступати нема кому", - запевняє Денис Попович.

300 тисяч солдатів, які "йтимуть" на захоплення Харкова, заздалегідь не помітити вкрай складно, адже це більша частина від загальної кількості всіх військ, що Москва тримає зараз на українській території і майже вдвічі більше, ніж вони концентрували перед повномасштабним вторгненням.

Тобто, у росіян зараз немає цих 300 тисяч "штиків", і найближчим часом не буде, зазначив Денис Попович, додавши, що вони, звичайно, можуть з'явитися шляхом додаткової мобілізації.

Але та "мобілізація", яка наразі відбувається на території Росії, насправді є рекрутингом контрактників, що забезпечує поповнення, але не здатен різко збільшити чисельність ЗС РФ.

Утім, цілком високоймовірно, що тотальна мобілізація все ж відбудеться, але одразу починати наступ на Харків, Київ, Суми, Одесу, Львів, Тернопіль чи інші міста ЗС РФ не зможе. Адже після мобілізації має відбутися, в найкращому випадку, місяць підготовки та місяць розгортання.

"І приблизно в серпні може щось і буде, а може й ні", - зазначає військовий аналітик, тому що взяття якогось великого населеного пункту є досить нетривіальним завданням для нинішньої російської армії через величезні організаційні та матеріально-технічні труднощі.

Своєю чергою, як підкреслив він, українцям варто чекати ракетних ударів, обстрілів прифронтових та прикордонних територій, тиску та спроб наступальних дій на вже існуючих напрямках Часового Яру, на захід від Авдіївки, Куп'янска, Вугледара.

"А що тоді нам робити? Перш за все, не читайте перед сніданком західну пресу. Вона погано діє на нервову систему та процеси травлення. Або читайте, але дуже з критикою. Крім того, тил повинен допомагати армії. Цим і треба займатися, поки ми в тилу, а не на фронті. А на фронті свої завдання, вони їх виконують", - порадив Денис Попович.

Нагадаємо, раніше ми вже писали, чому Росія не зможе зараз захопити Харків.

  • Читайте також:

Чи багато в Одесі "ждунів" і що відбувається на фронті: коментар оглядача

У ворога є політичне завдання: які плани РФ на весну-2024 і що має зробити Україна

Матимемо великі проблеми: які є загрози наступу окупантів на Донбасі і Харківщині