RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Росія вдарила по енергооб'єктах у двох областях: де зараз діють графіки відключень

В ніч проти 4 квітня окупанти здійснили атаку по Харкову – зокрема били по енергетичній інфраструктурі, є значні пошкодження та жертви серед енергетиків. В деяких областях України діють графіки погодинних відключень.

Про це йдеться в повідомленні від Міненерго.

Читайте також: Ворог завдав повторного удару, коли чоловіка звільняли з-під завалів - представник ДСНС Харківщини

В дописі вказано, що 4 квітня ворог атакував енергетичну інфраструктуру у Харківській та Дніпропетровській областях. Міненерго згадує наступні наслідки:

"На Харківщині через атаку дронами вночі пошкоджено обладнання енергооб’єкта. Сталося займання, яке було ліквідовано силами ДСНС. На щастя, обійшлося без постраждалих".

Стосовно Дніпропетровщини, там ворог обстріляв одну із сонячних електростанцій. Внаслідок атаки пошкоджено обладнання підприємства, виникла пожежа. Зауважується, що під час ліквідації охоронець отримав опіки. Впродовж години загоряння ліквідовано силами персоналу станції та ДСНС.

Міненерго вказує, що є жертви серед енергетиків:

"На жаль, через ворожі обстріли є жертви серед енергетиків. У м. Харків під час ліквідації наслідків нічного дронового обстрілу постраждав 64-річний слюсар Харківської міської філії ТОВ "Газорозподільні мережі України". У стані середньої тяжкості його доставили до лікарні. Також пошкоджено автомобіль диспетчерської служби".

Також на Сумщині під час бомбардування населеного пункту с. Самотоївка від вибуху авіабомби зазнав смертельних поранень 47-річний працівник Сумської філії ТОВ "Газорозподільні мережі України".

Ситуація в енергосистемі

Міненерго зауважує, що у Харкові минулої доби застосовувалися графіки погодинних відключень – знеструмлювалися близько 100 тисяч абонентів. Сьогодні, 4 квітня, в Харкові та районах області відключено близько 350 тисяч споживачів.

Також діють обмеження споживання у Криворізькому районі на Дніпропетровщині.

"В інших областях обмежень не планується. Дефіциту електроенергії не передбачається", – пише Міненерго.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, що моменти ударів безпілотників по Харкову зняли на відео.

  • Вас також може зацікавити:

Їх вбила Росія: фото рятувальників, які загинули у Харкові

Сили оборони випалюють російських окупантів сотнями: оновлена статистика втрат

Росія за добу завдала понад 90 ударів: зведення Генштабу ЗСУ